четвер, 27 березня 2008 17:23

Анджей Вайда привезе до Харкова "Катинь"

Із 29 березня в Україні триватимуть Дні польського кіно. Головною подією фестивалю стане українська прем"єра цьогорічного номінанта на премію "Оскар"  фільму "Катинь" режисера Анджея Вайди, 82 роки.

Вайда багато років ішов до цієї картини. Доля родин польських офіцерів, розстріляних військами НКВС 1940-го, — це і його особисті переживання. Батько режисера Якуба Вайда був офіцером кінної артилерії. Потрапив у радянський полон, після цього його сліди загубилися. Мати Анджея так і не дізналася про долю чоловіка. Режисерові вдалося з"ясувати, що батько був розстріляний і похований у братській могилі під Харковом.

До цього українського міста й буде перший візит режисера з фільмом "Катинь". Вайду супроводжуватимуть його четверта дружина акторка Кристина Захватович, 77 років, і брат.

17 квітня стрічку покажуть у Києві. Радянського офіцера, що рятує польську родину, грає російський актор українського походження Сергій Гармаш, 49 років.

Також на фестиваль до України приїде режисер, голова Спілки кінематографістів Польщі 61-річний Яцек Бромський. Він представить свою комедію "У пана Бога в садку". Покажуть режисерські роботи польських зірок Єжи Штура "Хоровод" і Богуслава Лінди "Світлі блакитні вікна".

Із 29 березня по 2 квітня Дні польського кіно проходитимуть у Львові, 2–6 квітня — в Одесі, із 12-го — у Харкові, із 16-го по 22-ге — у Києві. Квитки на сеанси фестивалю коштують 20 грн.

Зараз ви читаєте новину «Анджей Вайда привезе до Харкова "Катинь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути