вівторок, 20 грудня 2011 05:00

Андрухович покаже "Абсент" на Євро-2012

18 грудня у Київській консерваторії представили проект "Абсент" 51-річного Юрія Андруховича. Письменник читав уривки свого роману "Перверзія" під музику польського гурту "Карбідо".

— За що, Італіє, я так тебе люблю? За те, що дмеш у дупу кораблю, — декламує письменник і виходить з-за ширми на сцені в червоному плащі та блакитній венеційській карнавальній масці. Пізніше з'являється в сірому костюмі та зеленому светрі відтінку абсенту. Під час виступу демонструють відео — анімацію про канали Венеції, кадри новин світових каналів. На екрані показують білоруського президента Олександра Лукашенка та Юлію Тимошенко під час суду.

— "Перверзія" з'явилася 1996-го, — каже Андрухович. — Це історія про українського письменника Станіслава Перфецького, який зникає у Венеції. Текст є колажем із різних джерел, які він залишає по собі. Це його нотатки, свідчення інших, матеріали з преси, аудіокасети. Задум проекту такий, ніби навколо подій роману знімався фільм. Стрічка втрачена. Залишилися тільки її фрагменти. Натомість гарно збереглася звукова доріжка фільму. Її вживу відтворюють "Карбідо".

Із гуртом Андрухович працює шостий рік. До цього були спільні проекти "Самогон", "Цинамон" і "Аперитив".

— Музиканти грали у своїй вроцлавській студії. Готову музику пересилали мені електронною поштою. З нею я працював удома в Івано-Франківську. 10 днів тому ми з'їхалися разом для спільних репетицій. Музиканти дуже відповідально поставилися до роману. Глибоко вжилися у текст, пережили його, як частину своєї творчості.

Квитки коштували від 70 до 250 гривень. П'ята частина місць залишилася вільна. Польські музиканти шкодують, що на концерт не змогла прийти Юлія Тимошенко. Вона була на попередньому концерті "Карбідо" й Андруховича "Аперитив" у квітні. Проект обіцяють показати до Євро-2012 у столичному музеї "Золоті ворота".

Зараз ви читаєте новину «Андрухович покаже "Абсент" на Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути