середа, 11 травня 2011 00:45

Андрій Курков написав казку про крокодила

Автор: фото надане видавництвом ”Фоліо”
  До нової книжки Андрія Куркова ”Форель а-ля ніжність” увійшли 8 повістей та оповідань й 40 публіцистичних творів
До нової книжки Андрія Куркова ”Форель а-ля ніжність” увійшли 8 повістей та оповідань й 40 публіцистичних творів

6 травня у Національній парламентській бібліотеці письменник 50-річний Андрій Курков презентував нову книжку "Форель а-ля ніжність". Півтори тисячі примірників надрукувало харківське видавництво "Фоліо". До видання ввійшли вісім повістей, оповідання та публіцистичні твори.

— Книжку видавництво зробило до мого ювілею, — розповідає автор. — Упоралися за півроку. Обирав твори за принципом "живого комп'ютера". У дитинстві в мене вмирали ховрашки, тепер — комп'ютери. Руки не доходять їх відремонтувати, щоб відновити записи. Ті, що збереглися, датуються 2007 роком. Є портрети Віктора Януковича, Юлії Тимошенко, Олександра Мороза та Віктора Ющенка. Під ними поставив дати, щоб читачі знали, коли їх писав.

Письменник хотів опублікувати свої щоденникові записи, які веде з 15 років.

— Якось увечері відкриваю зошит, а там червоним чорнилом написано: "Стыд и позор писать такое советскому человеку". Потім з'ясував, що то мама зробила таку помітку. Перед виданням щоденників треба було змінити всі імена, щоб ніхто не образився. Коли почав змінювати, вони стали нецікавими.

Назву виданню Андрій Юрійович дав за кулінарною повістю "Форель а-ля ніжність".

— Цю повість друкували лише французькою, російською вона ще не виходила. Тут ідеться про зниклого кухаря. До ресторану, де він працював, запрошують детектива. Під час розслідування він вечеряє стравами за рецептами зниклого чоловіка. Хотів написати роман із кулінарними рецептами. Але подивився, що всі навколо це роблять, і передумав.

Розповідає, що любить готувати і ходити по кав'ярнях.

— Раніше багато експериментував із їжею, зараз почав піклуватися про шлунок. У січні був у Шрі-Ланці. Проводив там майстер-класи для школярів та студентів. У них немає холодильників. Щоб їжа не псувалася, її засипають гострими спеціями. Страшенно гострі страви мусив їсти на сніданок, обід та вечерю.

Згадує, як зі школярами складав казки:

— Головним героєм у нас був крокодил, у якого випав один золотий зуб. Він ходив джунглями, розпитував усіх мешканців про свого зуба. У Шрі-Ланці люди живуть дуже бідно, заробляють долар на день. Там майже немає стоматологів, тому всі без зубів.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Курков написав казку про крокодила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути