пʼятниця, 02 грудня 2011 00:00

Аліна Гросу хоче бути схожою на Гурченко

Автор: фото НАДАНЕ АЛІНОЮ ГРОСУ
  Співачка Аліна Гросу вчиться на актрису в Москві
Співачка Аліна Гросу вчиться на актрису в Москві

— Усі дівчата добивалися цієї ролі, але викладачі побачили Офелію в мені. Бо це така наївна, мила і нічим не зіпсована дівчина як я, — розповідає співачка 16-річна Аліна Гросу.

Другий рік вона вчиться на акторку у Всеросійському державному інституті кінематографії. Роль Офелії з трагедії Вільяма Шекспіра "Гамлет" гратиме на випускному четвертому курсі. Гросу — наймолодша студентка ВДІКу.

— Найменшому хлопцеві після мене 19 років, а найстаршому 29. Перше, що запитали на вступі, скільки мені років. Потім злякалися і вже хотіли казати "до побачення", як я попросила прочитати уривок із "Легкого дихання" Івана Буніна. І мене взяли на третій тур, — каже співачка. — На акторський вступала, щоб розвивати вокал і добре грати в кліпах. Але коли потрапила до ВДІКу, зрозуміла, що це не якийсь кружок. Перед тим я розглядала кіноакадемії у США. Але якщо Бред Пітт зіграє виродка, то це буде красивий виродок. А Безрукова попросити зіграти бомжа, то він весь викладеться. Тобто в Америці все красиво, а в Росії — правдоподібно.

Першою її зіграною роллю була принцеса у спектаклі "Звичайне чудо" за п'єсою Євгенія Шварца.

— У 8 років я грала ляльку Барбі в 52 концертах, тому сцени взагалі не боялася. Але тут усе на іншому рівні. Треба було проживати серйозно, не перегравати і тримати межу. Мені це не давалося ніяк, і я думала, що помру. Але витримала.

Найважче було подолати українську вимову.

— У російській мові з'їдаються перші приголосні й голосні звуки. Типу не "молоко", а "млако". Тепер я постійно думаю, як правильно сказати слово. От "новорожденный" чи "новоржденый". Можна звихнутися. І так буває. На деяких ВДІК вплинув настільки, що пішли лікуватися в психлікарню. Але я справлюся, бо прийшла із шоу-бізнесу.

Аліна Гросу каже, що може повернутися до співу.

— Не знаю, чи зможу досягнути половину того, що зробила Людмила Гурченко. Що може бути гіршим, ніж невідома актриса? Коли  терпиш образи, відвідуєш кожну репетицію, знаючи, що вийдеш лише на 2 секунди. Тому, якщо в мене не складеться із театром, я повернуся до співу.

Зараз ви читаєте новину «Аліна Гросу хоче бути схожою на Гурченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути