Ексклюзиви
середа, 29 серпня 2007 15:21

Актриса Лариса Кадочнікова пише мемуари

Автор: фото: Михайло МАРКІВ
  На День Незалежності президент Віктор Ющенко вручив Ларисі Кадочніковій орден ”За заслуги” ІІ ступеня в Маріїнському палаці в Києві
На День Незалежності президент Віктор Ющенко вручив Ларисі Кадочніковій орден ”За заслуги” ІІ ступеня в Маріїнському палаці в Києві

"Я багато років не могла спати ночами. Пригадувала  сценки з життя, діалоги. А потім зрозуміла, що буду писати книжку, — розповідає "ГПУ" актриса театру російської драми Лариса Кадочнікова. — Назву ще не придумала. Може, "Білий птах" — як пам"ять про зйомки у фільмі "Білий птах із чорною ознакою". Може, "Чайка" — так перекладається моє ім"я з давньогрецької".

Каже, що обов"язково напише про студентські роки у ВДІКу.

— Підлітком я соромилася свого довгого носа, — каже актриса. — Викладачка Тамара Макарова казала: "Носом цієї дівчинки можна проткнути екран. Заберіть її". І лише коли я зіграла Марічку в "Тінях забутих предків", вона почала ставитися до мене краще.

Зауважує, що у книжці розповість, як потрапила у "Современник".

Із Юрієм Іллєнком прожила 18 років

— Це сталося випадково. Однокурсник ішов  пробуватися до режисерки Галини Волчек. І попросив мене йому допомогти, підіграти. Але взяли не його, а мене.

Питаю, чи напише актриса про українського режисера Юрія Іллєнка. Із ним Лариса Кадочнікова прожила 18 років. Вони розійшлися після фільму Іллєнка "Мріяти і жити". Там Лариса зіграла головну роль.

— Потерпіть до жовтня, — уникає відповіді Кадочнікова. — Книжка вийде у вінницькому видавництві "Глобус".

Лариса Кадочнікова народилася в сім"ї української актриси Ніни Алісової та російського режисера Валентина Кадочнікова. З 1961-го працювала в московському театрі "Современник". За три роки з чоловіком, українським режисером Юрієм Іллєнком, переїхала до Києва і влаштувалася до театру ім. Лесі Українки. Знялася в 19 фільмах, серед яких "Криниця для спраглих", "Чорна курка, або Підземні жителі", "Четверта група".

Ювілей актриса святкує в Бердянську з чоловіком Михайлом Саранчуком, колишнім директором театру ім. Лесі Українки. На Азовському морі саме почався кінофестиваль "Бригантина", на якому покажуть 15 фільмів з України, Білорусі та Росії. Кадочнікову запросили в журі.

Юрій Іллєнко розповідає "ГПУ", що не привітав колишню дружину з ювілеєм.

— Ми розійшлися 35 років тому. Вона сказала, що Бог покарав Іллєнка, забрав у нього талант і розум. Тому я навіть до театру Російської драми на вистави за її участю ніколи не ходив.

Зараз ви читаєте новину «Актриса Лариса Кадочнікова пише мемуари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути