вівторок, 13 лютого 2007 17:31

Агілеру назвали найкращою поп-співачкою

Автор: фото: REUTERS
  Гурт ”Діксі Чікс” на врученні ”ґреммі”. Зліва направо: Емілі Робінсон, Наталі Мейнс і Марті Магуайр
Гурт ”Діксі Чікс” на врученні ”ґреммі”. Зліва направо: Емілі Робінсон, Наталі Мейнс і Марті Магуайр

49-те вручення музичних нагород "Ґреммі" пройшло 11 лютого в спортивно-розважальному комплексі "Стейплз Сентр" у Лос-Анджелесі. Премії присуджує американська Академія звукозапису. Переможцям вручають зроблені вручну позолочені статуетки у вигляді патефона.

Відкривала концерт група "Зе поліс". Вона розпалася 1984-го. Вокаліст Стінг почав сольну кар"єру. А музиканти створили сім"ї і ніде не виступали. Стінг умовив їх для "Ґреммі" виконати колись популярний хіт "Roxanne".

П"ять статуеток "Ґреммі" здобуло тріо "Діксі Чікс". Наталі Мейнс, Емілі Робінсон і Марті Магуайр грають музику ковбоїв — кантрі. 2003-го вони знялися голими для обкладинки американського журналу "Ентертейнмент Віклі". На тілі чорною фарбою написали слова "мир", "бойкот" та "янголи Саддама". Таким чином дівчата бойкотували президента Джорджа Буша.

— Нам соромно, бо ми народилися в одному штаті з Бушем — Техасі, — заявили вони. Тому в Канаді та в північних штатах Америки групу носили на руках. Натомість у південних штатах, де підтримували Буша, концертні зали були порожні. Пісня "Діксі Чікс" "Not Ready To Make Nice" стала найкращою в категоріях "Запис року", "Пісня року" та "Краще виконання в стилі кантрі". А їхній диск "Taking The Long Way" назвали альбомом року і найкращим альбомом у стилі кантрі.

Мері Джей Блайдж, 36 років, вважали головною фавориткою церемонії. Але вона одержала тільки три нагороди. Жінка колись співала в церковному хорі. Після того як її ледве не зґвалтував найкращий друг сім"ї, перейшла на ритм-енд-блюз. Її пісню "Бути без тебе" та альбом "Велике досягнення" визнали найкращими у стилі ритм-енд-блюз.

"Ґреммі" за найкращі рок-пісню "Dani California" та альбом "Stadium Arcadium" дали групі "Ред Хот Чілі Пепперс". Нагороду музикантам вручав колишній віце-президент США Альберт Гор.

Кожної неділі ми з Джорданом ходимо по квартирі голими

Не дали нагороди 53-річному російському диригенту Юрієві Башмету. Він із камерним оркестром "Солісти Москви" претендував на золотий патефон за найкраще виконання в складі малого ансамблю. Росіяни поступилися лос-анджелеській Капелі виконавців камерної музики.

Колишній президент США Джиммі Картер, 82 роки, отримав "Ґреммі" за видану на диску книжку "Наші цінності під загрозою: моральна криза Америки". Але на вручення не прийшов. 2004-го цю нагороду вручили Біллу Клінтону. Екс-президент США разом із колишнім президентом СРСР Михайлом Горбачовим та актрисою Софі Лорен озвучив музичну казку Сергія Прокоф"єва "Петя і вовк".

"Зізнання на танцполі" Мадонни стало найкращим танцювальним альбомом. 2005-го після виходу цього диска співачка випустила серію вин. Етикетка на них повторює обкладинку альбому.

Найкращим поп-дуетом стали Тонні Беннет і Стіві Вандер за пісню "For Once In My Life". У номінації "Найкраще жіноче виконання поп-композиції" перемогла Крістіна Агілера з піснею "Ain"t No Other Man". Вона прийшла з коханцем, американським бізнесменом Джорданом Бретманом. Одному з кореспондентів сказала:

— У мене хороший настрій, бо кожної неділі ми з Джорданом влаштовуємо день нудиста — ходимо по квартирі голими. Сьогодні неділя, і я щаслива.

"Ґреммі" за найкраще виконання попсової пісні отримав коханець голлівудської актриси Джессіки Сімпсон — Джон Меєр. Його альбом "Continuum" назвали найкращим поп-альбомом. Найліпшою групою, що співає попсу, назвали американців "Блек Айд Піс".

Титул "Найкращий новий артист" отримала Керрі Андервуд. Вона — переможниця американського шоу "Поп-ідол". Це щось на зразок української телепрограми "Шанс".

Зараз ви читаєте новину «Агілеру назвали найкращою поп-співачкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути