вівторок, 30 жовтня 2012 05:30

"Я зняв найцнотливішу сцену сексу в українському кіно"

Про секс, наркотики й рок-н-рол в українських прем'єрах фестивалю розповідають їхні автори.

— До сцени сексу в журі фестивалю в Локарно думали, що фільм документальний. Після неї зрозуміли, що таки ігровий, — розповідає режисер Мирослав Слабошпицький, 38 років. Наприкінці його стрічки "Ядерні відходи" працівники Чорнобильської зони кохаються у службовому приміщенні. Цей епізод, як і весь 24-хвилинний фільм, — без жодного слова.

— Та я зняв, по-моєму, найцнотливішу сцену сексу в українському кіно. Героїня хоче завагітніти. Чи впливає радіація на потенцію? Коли хтось уперше їде в Чорнобиль, чоловіки між собою розповідають історії, що після відвідин зони буває чудова ерекція. Це легенда, але насправді ми кілька місяців були в Чорнобилі й відчули це на собі. З похмілля у чоловіків теж таке буває. Організм у стані вмирання хоче встигнути продовжити рід.

Фільм зняли за три дні. Від початку до кінця в Чорнобильській зоні. Весь звук записали на майданчику, нічого потім у студії не додавали.

Головна героїня 16-хвилинного фільму "Пиріг" — літня жінка, що пригощає підлітків пирогами й продає їм наркотики.

Її "кришує" міліція, де працює син господині. Ввечері він приходить за пирогами й відсотками.

— У героїні є прототип, — розповідає авторка сценарію Ганна Грабарська, 26 років. — Я з Кривого Рогу. Там на районах у нас була така жінка, що торгувала наркотою. І всі казали: "Смех без причины — признак бабы Зины". Написала сценарій спеціально для проекту "Україно, Ґудбай!". Було чотири знімальні дні, але між першою зустріччю з режисером Юрієм Ковальовим і виходом фільму минуло півтора року.

700 тис. євро витратили на фільм "Істальгія" 29-річної режисерки Дар'ї Онищенко. Стрічка спільного виробництва України, Німеччини та Сербії взяла участь у головному конкурсі.

— У фільмі йдеться про українців і сербів, які живуть у Німеччині, — каже Дар'я Онищенко. — Сама вже сім років мешкаю в Мюнхені. Виїхала сюди на навчання, вийшла заміж, народила дитину. Зараз у Європі — хвиля повернення мігрантів додому. Вона занадто переповнена була в останні роки. Молоде покоління теж, хай і в гірших умовах, але віддає перевагу залишатися вдома.

Музикою до фільму стали пісні київського рок-гурту "Бумбокс". У стрічці звучить англійська версія композиції "Піддубний Микола", яка офіційно ще не вийшла. Музикантів запрошували на прем'єру фільму, але вони не прийшли.

Зараз ви читаєте новину «"Я зняв найцнотливішу сцену сексу в українському кіно"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути