понеділок, 06 серпня 2007 16:26

45 років тому померла актриса Мерилін Монро

  Мерилін Монро пішла з життя у 36 років. Досі не відомо, чи це було самогубство, чи хтось убив актрису
Мерилін Монро пішла з життя у 36 років. Досі не відомо, чи це було самогубство, чи хтось убив актрису

5 липня минуло 45 років від дня смерті Мерилін Монро. Актриса пішла з життя, коли їй було 36. Монро вважали секс-символом Америки. Вона знялася у 30 фільмах, найвідоміші з яких — "Все про Єву", "Як вийти заміж за мільйонера", "У джазі лише дівчата".

Мерилін Монро (справжнє ім"я Норма Джин Бейкер Мортенсон)  народилася в Лос-Анджелесі 1 червня 1926 року. Її мати Ґледіс Монро Бейкер розлучилася з чоловіком Мартіном Мортенсоном ще до появи дитини. Жінка працювала монтажницею на кіностудії й багато гуляла. Коли Нормі було 2 тижні, вона віддала доньку на виховання родині Болендерів, яка жила з грошової допомоги на чужих дітей. За 8 років Ґледіс хотіла забрати дівчинку, але через смерть прадіда збожеволіла. Опікунство над Нормою оформила подруга матері Ґрейс Мак-Кі.

Мачуха силоміць видала 16-річну Мерилін за 20-річного сусіда Джима Даґерті. Він працював у похоронному бюро. Цей шлюб  тривав 4 роки. Джим забороняв Мерилін бути манекенницею, бо ревнував її. Із другим чоловіком, бейсболістом Джо Ді Маджо, Монро прожила 9 місяців. Розлучилася теж через ревнощі.  Після розриву стосунків із драматургом Артуром Міллером, із яким була майже 5 років, актриса потрапила до психлікарні.

Востаннє Мерилін хотіла побратися таємно, бо продюсер заборонив їй виходити заміж. Її обранцем став журналіст Роберт Слєтцер. Із ним жінка була знайома 16 років. Кажуть, кохала його. Але продюсер спалив їхнє свідоцтво про шлюб.

Дітей актриса не мала — зробила більш як 30 абортів. Останні роки зловживала алкоголем, наркотиками. 5 липня 1962 року в готелі Брейтвуда, що в Каліфорнії, прислуга знайшла Монро мертвою. Досі не знають, чи вона вкоротила собі віку, чи хтось убив її. За однією з версій, це могли зробити брати Роберт та Джон Кеннеді, з якими Мерилін мала романи.

2000-го в Нью-Йорку з"явився Джозеф Кеннеді. Він стверджував, що є сином Монро та екс-президента США Джона Кеннеді. Джозеф збирався заволодіти майном Мерилін, але чоловікові це не вдалося.

Зараз ви читаєте новину «45 років тому померла актриса Мерилін Монро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути