вівторок, 29 травня 2012 00:15

Гайтана стала п'ятнадцятою на Євробаченні

Фінал пісенного конкурсу Євробачення відбувся 26 травня у столиці Азербайджану Баку. Перемогла шведка марокканського походження 28-річна Лорін із піснею "Ейфорія". 18 країн поставили їй найвищий бал. Друге місце дісталося "Буранівським бабусям" із Росії. Третє — сербу Желько Йоксимовичу. 33-річна Гайтана від України посіла 15-те місце. Євробачення дивимося разом із домогосподаркою 54-річною Катериною ПавлюЧЕНко із міста Миронівка на Київщині.

О 21.30 Катерина Василівна насипає в тарілку смаженого насіння. Ставить на журнальний столик, поряд розкладає газету для лушпиння. Сідає на диван, застелений різнокольоровим плетеним килимом. Першим на сцену виходить англійський співак 76-річний Енгельберт Гампердінк.

— Ти диви, як гарно сохранився, — Катерина Василівна відчиняє двері у спальню, гукає свого чоловіка Юрія Івановича. Він виглядає з-під ковдри. Одним оком дивиться на телевізор. — Ти якби не пив, то тоже так виглядів би. А то до 60 вже геть висох і зморщився.

— Так у нього ж жінка нормальна. Не пиляє, як ти мене, — Юрій Іванович підводиться з ліжка. З розгону зачиняє двері. Від удару дзеленчать келихи в серванті.

— Та ну тебе, не хочу собі нєрви тріпать, лучче на "Бурановських бабушок" подивлюся, — Катерина Василівна застібає нижній ґудзик на халаті. — Дуже вони мені нравляться, чимось нагадують Сердючку. Під їхні пєсні тоже танцювать хочеться. На свайбі недавно були. Як крутили ці американські пісні, то ніхто і не піднімався. А включили нашу Вєрку, то всі попідскакували. Даже нівєста юбку задирала, так розходилася. Пріпєв у них гарний, зразу запоминаєш. Завтра піду на город, буду їхню пісню співать.

У Катерини Василівни дзвонить телефон. Вона кілька хвилин розмовляє в іншій кімнаті. Повертається, коли виступають ісландці.

— Подружка дзвонила. Клубніку закриває. То питала, скільки сахару треба кидать. Ісландці номер у Рибака скопірували. Навєрно, думали, він зі скрипкою виграв, то і їм таке буде. А це вже не пройде. Он я год п'ять назад купила на виставці крупноплодну ожину. Розвела її в себе. А тоді на базар винесла. За 10 минут усе розібрали. А тепер не купують, бо вже усі мають. Тепер шось нове треба видумать, шоб гроші зароблять. Так і в музиці.

Коли на сцену виходить представниця Кіпру 18-річна Іві Адаму, Катерина Василівна гукає дочку.

— Ліда, у тебе ж на мобільному ця пісня стоїть. Мені тоже скопіруй. Така зажигатєльна, зразу настроєніє піднімає. Глянь, яка вона гарна. Красною помадою одні губи накрасила, а більше нічого. А ти як на діскотеку йдеш, то все лице розмальовуєш.

Лідія сідає на диван біля матері.

— Я таке плаття не вділа б, краще б гола вийшла, — Катерина Василівна каже про французьку співачку 38-річну Анґґун. Крізь прозору тканину довгої сукні видно ноги. — Нашо гроші на ткань тратить, коли з неї толку нема? Голос у неї ніякий. Це я точно можу сказать. Тільки почне дотягувать ноту, як зразу її обриває. Її і в наш "Голос країни" не взяли б. Інвалідка настояща.

Виступ італійської співачки нагадав Катерині Василівні 1920-ті:

— Так при совєтській власті всі виступали — скромно, без лишніх двіженій. Вокал у неї гарний, дай Боже каждому. Чимось вона мені Джамалу нагадує. Але зараз ця скромність нікому не треба. Хто нагліший, той все має. От у нас по сусідству є Вовка. Жив із братом, а тоді поламав ногу, а брат помер. Пішла ж до нього сусідка і каже: "Сам себе обійти не можеш? Я поможу. Але ти мені за це хату відпиши". Найняла адвоката, зробила всі документи. Той Вовка й підписав. А шо йому оставалось робить? На кроваті лежить, у туалєт сам сходить не може. Тепер він оклигав. А хату вже забрали. Ще молодий, а вже бомжом став.

На сцену виходить співачка Лорін зі Швеції. Катерина Василівна хапається за голову.

— І як таке чучело могли випустить? Коси розпустила, якийсь балахон вділа, ще і рукавами розмахує. Ну геть, як ворона. Її пісня називається "Ейфорія". А це ж, по-моєму, сверхрадость. А номер млявий, яка тут сверхрадость? Треба було б її вдіть у стилі діско, підтанцьовку зробить. Тоді глядачам би понравилось. Думаю, вона послєднє місце займе.

Гайтана виступає передостанньою.

— У Гайтани номер гарний, але ж плаття в неї ніяке. Наче хто вивернув каструлю з вермішеллю. Навєрно, оддала за нього тисячі 2 доларів. То вже б за такі гроші шось стояще купила.

Катерина Василівна дивиться Євробачення до другої ночі. Потім іде на кухню смажити чоловікові битки. Спати лягає о четвертій ранку.

28

онуків та 10 правнуків мають учасниці російського колективу "Буранівські бабусі".

 

Зараз ви читаєте новину « Гайтана стала п'ятнадцятою на Євробаченні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути