вівторок, 30 червня 2009 18:20

Кончаловський знімає фільм про Кучму

Російський режисер 71-річний Андрій Кончаловський знімає фільм про відносини України й Росії. Один із героїв стрічки — екс-президент Леонід Кучма, 70 років. 22 червня режисер зі знімальною групою приїхали на дніпропетровський завод "Південмаш". Кучма був його директором з 1986 по 1992 роки.

— За день попередили працівників, які колись працювали з Кучмою, щоб вони ходили по цехах так, аби їх бачив режисер. І говорили тільки хороше, — каже працівниця заводу Раїса Павлова, 52 роки. — У заводському музеї терміново зробили стенд, присвячений Кучмі. Період роботи Леоніда Даниловича на заводі не був ані хорошим, ані поганим. Я сказала б, ніяким.

— Кончаловський із Кучмою приїхали об одинадцятій ранку, — розповідає журналіст заводської газети "Старт" Всеволод Копейко, 70 років. — Леонід Данилович був одягнутий простенько, у сизій тенісці та джинсах. Я і то прифрантився його зустрічати краще — діловий костюмчик одягнув. Кучма поводився перед камерою скромно. Леонід Данилович розповідав, як ночував на роботі, коли розробляли ракету СС-18. Потім пішов у свій колишній кабінет. Казав, що там нічого не змінилося.

При Кучмі заводчани жили, як у Христа за пазухою. Він вибивав молоді ордери на квартиру, відкрив півсотні їдалень, де подавали м"ясо та ікру. Тоді люди по півроку не отримували зарплати, а при Кучмі нам зарплату не затримали ні на день. Добрий був, але в роботі строгий. Міг за секунду зняти некомпетентного начальника цеху. За це його недолюблювали, але більшості він подобався.

Назва фільму і дата його виходу поки що невідомі. Не кажуть, хто дає гроші на стрічку.

У продюсерському центрі Андрія Кончаловського в Москві коментувати зйомки фільму відмовляються.

Зараз ви читаєте новину «Кончаловський знімає фільм про Кучму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути