Багатьом подобається, коли до чаю можна взяти м'яку і апетитну булочку, яку тільки дістали з духовки. При цьому солодкий аромат, який розноситься по всьому будинку, робить атмосферу більш затишною та спокійною.
Треба знати не тільки рецепт смачного тіста, але й те, чим змащувати випічку перед тим, як відправляти в духовку, а інакше золотистої та гарної скоринки не вийде, пише pixelinform.
Деякі господині для глазурування використовують звичайну воду або змішують із цукром. Актуальний варіант з молоком та сметаною. Але є й інші способи одержання апетитної випічки.
Яєчний білок та жовток
Якщо використовувати тільки білок, то вийде ламка і хрумка скоринка. Якщо хочеться, щоб вона при цьому була глянцевою, слід білок розбавити невеликою кількістю води.
Жовток зробить випічку яскравою. Якщо його збити з невеликою кількістю молока, то вийдуть м'якіші та ніжніші булочки.
Світлу глянцеву скоринку можна отримати, якщо повністю збити яйце для глазурування.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримська медова пахлава: тонкощі рецепту, про які треба знати
Масло
Випічку з листкового або витяжного тіста бажано змащувати олією. А для прісніших десертів треба брати вершкове масло. Пиріг буде ніжнішим, а колір вийде насиченим.
Чай
Багато господинь обирають готувати міцний чай з цукром, щоб у результаті змащувати їм тісто. Спершу треба використовувати засіб перед відправкою пирога в духовку, а потім повторити процедуру за кілька хвилин до готовності.
У сезон полуниці на десерт можна приготувати заливний пиріг. Звісно, головним інгредієнтом буде саме полуниця.
Для цього пирога обирайте краще тверду полуницю, а не дуже спілу та м'яку. Твердіша краще збереже форму в страві й віддасть менше вологи в тісто.
Коментарі