




Киянка Ірина Мединська готує десерти з бананів. Її дітям найбільше подобаються смажені фрукти.
"Коли був піст, ми часто смажили банани. Вони калорійні, але пісні. Замінювали нам пиріжки, печиво і шоколад".
Ірина купує 4 великі стиглі банани. Страва розрахована на 4 порції. Фрукти миє, знімає шкірку, розрізає їх повздовж навпіл.
"На пательні розігріваємо масло або олію. Кладемо банани і смажимо до коричневої шкірочки з обох боків, але на повільному вогні".
Готові банани викладає по дві половинки на кожну тарілку, поливає шоколадним сиропом.
"Замість шоколаду можна додавати мед, карамельний сироп, малинове та полуничне варення, розтерту з цукровою пудрою сметану або збиті вершки. Посипати страву можна горішками, мармеладом або цукатами. Подавати на стіл можна з листочком м'яти і кількома кульками морозива, але одразу, аби не розтануло".
Також Ірина готує банани з куркою і смаженими свинячими медальйонами. Принцип приготування той самий, але під час смаження до бананів додають спеції.
Коментарі
1