Ексклюзиви
четвер, 18 жовтня 2012 12:59

Заправка з оливкової олії та зелені зберігає аромат і всі корисні речовини

Заправка з оливкової олії та зелені зберігає аромат і всі корисні речовини
Фото: consome.blog.ru

"Восени купую десять літрів оливкової олії. Готую із неї на зиму заправку для салатів", - каже пенсіонерка Катерина Олійник із міста Миронівка Київської області.

Для заправки жінка використовує пряні трави: базилік, тархун, кріп і петрушку.

"Зелень треба гарно помити. Покласти на рушник, аби стекла вся вода. Потім зелень ріжу і складаю в блендер. Додаю туди трохи оливкової олії, щоб легше мололося. Коли маса перетворюється на густе пюре, додаю ще трохи олії. Ніяких пропорцій не дотримуюся, все роблю на свій смак", - розповіла жінка.

"Готову заправку розливаю в пляшки з-під олій і виношу в погріб. Вона не псується. Кажуть, що зберігати її можна аж два роки. Але нам вистачає її тільки до весни. Тоді з'являється свіжа зелень, роблю нову партію. У цій заправці зелень зберігає всі вітаміни і корисні речовини. Коли заправляю нею салат, аромат стоїть на всю хату. А коли починаєш їсти, здається, що зелень щойно зірвала з грядки", - додала вона.

Заправку Катерина Олійник використовує для овочевих, м'ясних і рибних салатів.

"У серпні на грядці, де вибрала картоплю, посіяла зелень. За два місяці весь город зеленим став. Повиривали все минулого тижня, коли передавали заморозки. Заготовила десять пляшок заправки. Кілька зробила тільки з кропом і базиліком, решту — із суміші трав. Половину віддам дітям у Київ, а інші будемо разом з дідом оприходувати", - поділилася жінка.

"Попробувала цю заправку в сусідки кілька років тому. Вона мене тоді на день народження запросила. Стіл ломився від різних страв, та мені найбільше сподобався салат із свіжих помідорів. Потім сусідка розповіла, що секрет в заправці. Відтоді постійно роблю таку заправку і для своїх салатів", - додала вона.

 

Зараз ви читаєте новину «Заправка з оливкової олії та зелені зберігає аромат і всі корисні речовини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути