понеділок, 23 листопада 2015 15:06

Запечена риба: 5 легких рецептів

Риба запечена в духовці є не тільки корисною стравою, але і смачною. Вона швидко готується і заощаджує час. Запікання дозволяє повністю розкрити її смак і зберегти більшість корисних властивостей. Таку рибу можна подавати в холодному вигляді як закуску, в гарячому - як основну страву.

Автор: povar.eu
 

Запечена риба з картоплею

Інгредієнти:

картопля - 6 шт.

риба - 500 г.

помідори - 2 шт.

цибуля - 2 шт.

сир твердий - 100 г.

зелень - 1 ст. л.

вершки або рибний бульйон

Приготування:

Картоплю почистити та порізати тонкими кільцями, цибулю - півкільцями.

Помити помідори та нарізати великими кільцями.

Рибу почистити і порізати на невеликі шматки.

Сир нарізати тонкими пластинками - як на бутерброд.

Зелень подрібнити.

У вершки додати сіль, перець, можна ще які-небудь спеції для риби.

У форму спочатку викласти картоплю, цибулю, потім рибу.

Злегка присолюючи, посипати зеленню і добре змастити вершками.

Потім помідори - теж змастити вершками.

На останок покласти пластинки сиру так, щоб вони покрили всю поверхню.

Пекти 30 хвилин при температурі 200 градусів.

Біла риба з сиром і помідорами

Інгредієнти:

філе білої риби - 2 шт.

сіль, чорний перець - за смаком

помідори - 3 шт.

сметана 20-25% - 5 ст. л.

гірчиця - 2 ч. л.

твердий сир - 100 г.

Приготування:

Розморозити в холодильнику філе, нарізати великими шматками.

Викладасти у форму для запікання, посипати сіллю і чорним меленим перцем.

Помідори помити, вирізати плодоніжку і нарізати кільцями. Викласти на рибне філе.

Сметану з'єднатио з гірчицею. Додати сюди натертий на крупній тертці сир. Змастити цією масою тріску з помідорами.

Запікати рибу 25 хвилин, поки сир повністю не розплавиться, і не вийде скоринка.

Страву можна подавати і без гарніру, зі смачним хлібом і улюбленої зеленню.

Риба, запечена з сиром

Інгредієнти:

рибне філе - 500 г.

твердий сир - 50 г.

сметана - 2 ст.л.

лимон - 1/4 частина

сіль, перець

Приготування:

З частини лимону зняти на дрібній тертці цедру (вийде чайна ложка).

Сир натерти на крупній тертці.

Розморожену рибу посолити, поперчити з двох сторін, викласти у форму.

Посипати лимонною цедрою і трохи скропити лимонним соком.

Змастити сметаною. Посипати натертим сиром.

Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Готувати 20-25 хвилин.

Риба під часниковим соусом, запечена на картопляній "подушці"

Інгредієнти:

картопля - 6 шт.

вершки - 250 мл

часник - 2 зубчики

борошно - по потребі

морква - 1 шт.

цибуля - 1 шт.

морська риба - 4 стейки

олія - по потребі

спеції - за смаком

Приготування:

Дрібно нарізаний часник піджарити на сковороді, щоб той пустив сік.

Додати столову ложку борошна і обсмажити.

Додати вершки, інтенсивно помішуючи.

Як тільки соус загусне, додати трохи кип'яченої води і спеції: сіль, лавровий лист і суміш перців. Довести соус до кипіння, вимкнути і накрити кришкою.

Обсмажити натерту моркву з цибулею.

Картоплю нарізати кружечками середньої товщини. Покласти у форму, додати сіль, перець і трохи рослинного масла.

Зверху на картоплю викласти рибу, посолити її.

На рибу - моркву з цибулею. І зверху - часниковий соус.

Запікати рибу 40-45 хвилин при температурі 180С.

Риба зі сметаною та картоплею

Інгредієнти:

філе риби - 500 - 600 гр.

картопля - 1,5 кг.

сметана - 500 г.

твердий сир - 200 г.

сіль, чорний мелений перець - за смаком

зелень - кріп, петрушка, кінза

лимон - 1 шт.

Приготування:

Рибу помити і обсушити паперовим рушником.

Картоплю почистити і порізати тонкими скибочками.

Для соусу сметану змішати з тертим сиром, додати сіль, чорний мелений перець, спеції, все ретельно перемішати.

Деко змастити олією. Шматки риби змастити приготованим соусом і викласти на деко. Потім викласти картоплю і все залити соусом.

Духовку попередньо розігріти до 200 градусів і поставити в неї деко.

Запікати 20 хвилин, потім знизити температуру до 150 градусів і запікати ще хвилин 25.

Зараз ви читаєте новину «Запечена риба: 5 легких рецептів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути