Риба запечена в духовці є не тільки корисною стравою, але і смачною. Вона швидко готується і заощаджує час. Запікання дозволяє повністю розкрити її смак і зберегти більшість корисних властивостей. Таку рибу можна подавати в холодному вигляді як закуску, в гарячому - як основну страву.

Запечена риба з картоплею
Інгредієнти:
картопля - 6 шт.
риба - 500 г.
помідори - 2 шт.
цибуля - 2 шт.
сир твердий - 100 г.
зелень - 1 ст. л.
вершки або рибний бульйон
Приготування:
Картоплю почистити та порізати тонкими кільцями, цибулю - півкільцями.
Помити помідори та нарізати великими кільцями.
Рибу почистити і порізати на невеликі шматки.
Сир нарізати тонкими пластинками - як на бутерброд.
Зелень подрібнити.
У вершки додати сіль, перець, можна ще які-небудь спеції для риби.
У форму спочатку викласти картоплю, цибулю, потім рибу.
Злегка присолюючи, посипати зеленню і добре змастити вершками.
Потім помідори - теж змастити вершками.
На останок покласти пластинки сиру так, щоб вони покрили всю поверхню.
Пекти 30 хвилин при температурі 200 градусів.
Біла риба з сиром і помідорами
Інгредієнти:
філе білої риби - 2 шт.
сіль, чорний перець - за смаком
помідори - 3 шт.
сметана 20-25% - 5 ст. л.
гірчиця - 2 ч. л.
твердий сир - 100 г.
Приготування:
Розморозити в холодильнику філе, нарізати великими шматками.
Викладасти у форму для запікання, посипати сіллю і чорним меленим перцем.
Помідори помити, вирізати плодоніжку і нарізати кільцями. Викласти на рибне філе.
Сметану з'єднатио з гірчицею. Додати сюди натертий на крупній тертці сир. Змастити цією масою тріску з помідорами.
Запікати рибу 25 хвилин, поки сир повністю не розплавиться, і не вийде скоринка.
Страву можна подавати і без гарніру, зі смачним хлібом і улюбленої зеленню.
Риба, запечена з сиром
Інгредієнти:
рибне філе - 500 г.
твердий сир - 50 г.
сметана - 2 ст.л.
лимон - 1/4 частина
сіль, перець
Приготування:
З частини лимону зняти на дрібній тертці цедру (вийде чайна ложка).
Сир натерти на крупній тертці.
Розморожену рибу посолити, поперчити з двох сторін, викласти у форму.
Посипати лимонною цедрою і трохи скропити лимонним соком.
Змастити сметаною. Посипати натертим сиром.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Готувати 20-25 хвилин.
Риба під часниковим соусом, запечена на картопляній "подушці"
Інгредієнти:
картопля - 6 шт.
вершки - 250 мл
часник - 2 зубчики
борошно - по потребі
морква - 1 шт.
цибуля - 1 шт.
морська риба - 4 стейки
олія - по потребі
спеції - за смаком
Приготування:
Дрібно нарізаний часник піджарити на сковороді, щоб той пустив сік.
Додати столову ложку борошна і обсмажити.
Додати вершки, інтенсивно помішуючи.
Як тільки соус загусне, додати трохи кип'яченої води і спеції: сіль, лавровий лист і суміш перців. Довести соус до кипіння, вимкнути і накрити кришкою.
Обсмажити натерту моркву з цибулею.
Картоплю нарізати кружечками середньої товщини. Покласти у форму, додати сіль, перець і трохи рослинного масла.
Зверху на картоплю викласти рибу, посолити її.
На рибу - моркву з цибулею. І зверху - часниковий соус.
Запікати рибу 40-45 хвилин при температурі 180С.
Риба зі сметаною та картоплею
Інгредієнти:
філе риби - 500 - 600 гр.
картопля - 1,5 кг.
сметана - 500 г.
твердий сир - 200 г.
сіль, чорний мелений перець - за смаком
зелень - кріп, петрушка, кінза
лимон - 1 шт.
Приготування:
Рибу помити і обсушити паперовим рушником.
Картоплю почистити і порізати тонкими скибочками.
Для соусу сметану змішати з тертим сиром, додати сіль, чорний мелений перець, спеції, все ретельно перемішати.
Деко змастити олією. Шматки риби змастити приготованим соусом і викласти на деко. Потім викласти картоплю і все залити соусом.
Духовку попередньо розігріти до 200 градусів і поставити в неї деко.
Запікати 20 хвилин, потім знизити температуру до 150 градусів і запікати ще хвилин 25.
Коментарі