На свята хочеться здивувати гостей новими делікатесами. Для їх приготування не потрібні дивовижні кулінарні вміння чи рідкісні продукти. Треба не боятися пробувати нове. Тоді й вийде закусочний "Наполеон" з фореллю і вершковим сиром.
Його хрусткі коржі ідеально просочуються ніжним сиром. А смак збалансовує червона риба.
Інгредієнти:
борошно - 250 г
вершкове масло - 120 г
сметана - 120 г
розпушувач тіста - 1 ч. л.
сіль - 1 ч. л.
цукор - 1 ст. л.
Для начинки:
форель слабосолона - 150 г
вершковий сир (з зеленню) - 150 г
плавлений сир - 150 г
ікра мойви - 1 ст. л.
Приготування:
У миску насипати борошно, змішане з розпушувачем, сіллю і цукром. Додати масло і розім'яти руками до отримання дрібної крихти. Налити сметану і замісити м'яке тісто.
Тісто розділити на дві частини і поставити в холодильник на годину.
Розкачати одну кульку тіста в тонкий пласт, вирізати великий прямокутник і розрізати його на три однакових прямокутники. Проколоти коржі виделкою.
Випікати коржі, разом з обрізками на присипаному борошном звороті великого дека при температурі 200 °C, 20 хвилин.
Для начинки змішати вершковий сир з плавленим. Форель порізати тонкими шматочками.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Домашній майонез для різдвяних салатів готують 10 хвилин
Перший корж обмастити сирною сумішшю, зверху тонким шаром викласти форель. Другий корж зверху і знизу намастити сирною начинкою, з'єднати шари. На наступний шар викласти сирну суміш і ікру мойви. Потім – сир і форель. Накрити останнім коржем і обмастити сиром, що залишився. Зверху посипати крихтою із залишків коржів.
Поставити торт в холодильник на ніч.
Усі гучні вечірки закінчуються і на зміну їм приходить похмілля. Щоб полегшити стан, варто посмакувати мексиканським супом. Його складники пов'язують продукти розпаду алкоголю та виводять з організму.
Якщо вам здається, що в такому стані неможливо їсти, — це ілюзія.
Коментарі