Магазинний майонез - шкідливий продукт через вміст модифікованого крохмалю і хімічних добавок. Однак жоден святковий салат не може обійтися без цього соусу.
Його можна самостійно приготувати. Для цього знадобляться найдоступніші інгредієнти та 10 хвилин часу.
Інгредієнти:
Яйця – 5 шт.
Олія – 200 мл
Оцет або лимонний сік – 1 ст. л
Гірчиця – 1 ст. л
Сіль, цукор – за смаком
Приготування:
Відокремити жовток від білка. У майонез піде тільки яєчний жовток. Збити його міксером на середній швидкості.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новорічне олів'є Єлизавети Глінської вражає складниками
Потроху додати олію і кожну порцію олії ретельно збити, поки соус не загусне.
Потім додати в соус сіль, цукор, гірчицю, оцет або лимонний сік. Знову ретельно збити соус.
Домашній майонез – швидкопсувний продукт, тому краще його вжити відразу. Зберігати майонез можна в закритій ємності в холодильнику не більше 36 годин.
Салати часто роблять з м'ясом. Воно вважається особливо цінним продуктом, що забезпечує людський організм білком тваринного походження. За допомогою білка зміцнюються м'язи, відбувається будова клітин. У разі дефіциту в людини з'являється втома, порушення роботи організму в цілому.
Як вибрати свіже м'ясо, далі у статті.
Коментарі