М'ясо вважається особливо цінним продуктом, що забезпечує людський організм білком тваринного походження. За допомогою білка зміцнюються м'язи, відбувається будова клітин. У разі дефіциту в людини з'являється втома, порушення роботи організму в цілому. Підібрати свіжіше та корисне м'ясо можна за посиланням https://www.metro.ua/products
Щоб вибрати свіже м'ясо, необхідно:
• Визначитися зі стравою та видом м'яса.
• Визначити свіжість. Свинина має бути рожевою, яловичина – червоною, сало – білим.
• Принюхатися до запаху. Він має бути природним.
• Вибрати потрібну частину. Якщо у вас є час на добовий маринад, вибирайте тазостегнову частину (кістець).
Різновиди м'яса
Виділяють кілька головних видів продукту, що мають свої корисні властивості, особливості в плані смаку.
Свинина
Цей вид м'яса займає лідируючі позиції. Свинина відома своєю поживністю. При вживанні до неї відповідного гарніру організму не нашкодить жир, що міститься в м'ясі. Важливо вживати помірну кількість свинини, тоді гарантується користь. У складі – вітаміни, що відносять до групи В, цинк, магній. Як її готувати? Можна в духовці:
• варити;
• піддавати смаженню або тушити.
Щоб отримати від страви максимум користі та чудовий смак, рекомендують приготувати свинину, а на додаток узяти фрукти або овочі.
Яловичина
Вона має невисокі показники калорійності, при цьому відрізняється багатим складом, високою поживністю. Тут містяться вітаміни різних груп:
• цинк,
• мідь,
• залізо,
• магній,
• фосфор, калій, натрій.
Як визначити, що продукт якісний? Відтінок має бути червоним і насиченим, сама яловичина пружна, а текстура повинна містити волокна.
Кролик
Це один із найкорисніших видів м'яса, це твердження не перебільшене. У нього живильний склад, велика кількість вітамінів, жирів (корисних), білків, мінералів, амінокислот. Користь продукту залежить від обробки, віку кролика. Таке дієтичне м'ясо варять, смажать, запікають, тушать.
Коментарі