
Вишнева шарлотка
Що потрібно:
4 яйця;
1 склянка свіжих або заморожених вишень;
2 склянки борошна;
3-4 ст. ложки цукру;
крохмал;
кориця, мускатний горіх, ванілін;
морозиво.
Як готувати:
Збити яйця міксером або блендером. Поступово додавати борошно, розмішуючи до однорідної маси. Добавити цукор та приправи. Вишні, виваляти у крохмалі і теж добавити в суміш. Готове тісто вилити у форму. Запікати при температурі 180 градусів, 15-18 хв. Готовність перевірити зубочисткою. Подавати із морозивом.
Чорничний пиріг
Що потрібно:
200 грам вершквого масла;
2 склянки борошна;
1 склянка свіжих або заморожених чорниць;
1-2 яйця;
5 ст. ложок цукру; окремо півсклянки цукру;
кориця, ванілін, мускатний горіх за бажанням.
морозиво.
Як готувати:
Нагріти масло до кімнатної температури. Разом із яйцем, цукром а приправами добавити в борошно. Добре замісити. Вкрити харчовою плівкою, та поставити в холодильник на 30 хв. Тісто має добре охолонути, щоб його було легше перемістити у форму чи бритванку.
Коли тісто охолоне - вистелети ним дно бритванки. висипати чорниці, та засипати цукром. Пекти у духовці 15-20 хв, при температурі 180 градусів. Подавати із морозивом, за смаком.
Гарбузовий пиріг
Що потрібно:
200 грам очищеного, свіжого або замороженого гарбуза;
200 грам вершків;
2 склянки борошна;
2 яйця;
200 грам вершкового масла;
півсклянки цукру;
2 ложки кукурудзяного крохмалю;
кориця, ванільний цукор, мускатний горіх.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З медом чи перцем чилі: показали незвичайні варіанти квашеної капусти
Як робити:
Нагріти масло до кімнатної температури. Добавити його разом із цукром спеціями та яйцем в борошно. Добре замісити. Вкрити харчовою плівкою, та поставити в холодильник на 30 хв.
Очищений порізаний гарбуз зварити. Злити воду та добавити вершки, цукор, приправи та яйце. Збити у блендері.
Тістом встелити бритванку. Зверху висипати гарбузовий мус. Запікати протягом 20 хвилин при температурі 180 градусів. Пиріг подавати холодним.
У холодний вечір ніщо не смакує так добре, як горнятко запашного чаю із медом, чи какао із зефірками. Та якщо вам не подобаються такі напої, пропонуємо 5 незвичайних рецептів, що зігрівають не гірше.
Коментарі