понеділок, 04 березня 2019 03:28

З вишнями, чорницею та гарбузом: найпростіші рецепти домашніх пирогів

З вишнями, чорницею та гарбузом: найпростіші рецепти домашніх пирогів
Найсмачніші рецепти домашніх пирогів. Фото із відкритих джерел.

Вишнева шарлотка

Що потрібно:

4 яйця;

1 склянка свіжих або заморожених вишень;

2 склянки борошна;

3-4 ст. ложки цукру;

крохмал;

кориця, мускатний горіх, ванілін;

морозиво.

Як готувати:

Збити яйця міксером або блендером. Поступово додавати борошно, розмішуючи до однорідної маси. Добавити цукор та приправи. Вишні, виваляти у крохмалі і теж добавити в суміш. Готове тісто вилити у форму. Запікати при температурі 180 градусів, 15-18 хв. Готовність перевірити зубочисткою. Подавати із морозивом.

Чорничний пиріг

Що потрібно:

200 грам вершквого масла;

2 склянки борошна;

1 склянка свіжих або заморожених чорниць;

1-2 яйця;

5 ст. ложок цукру; окремо півсклянки цукру;

кориця, ванілін, мускатний горіх за бажанням.

морозиво.

Як готувати:

Нагріти масло до кімнатної температури. Разом із яйцем, цукром а приправами добавити в борошно. Добре замісити. Вкрити харчовою плівкою, та поставити в холодильник на 30 хв. Тісто має добре охолонути, щоб його було легше перемістити у форму чи бритванку.

Коли тісто охолоне - вистелети ним дно бритванки. висипати чорниці, та засипати цукром. Пекти у духовці 15-20 хв, при температурі 180 градусів. Подавати із морозивом, за смаком.

Гарбузовий пиріг

Що потрібно:

200 грам очищеного, свіжого або замороженого гарбуза;

200 грам вершків;

2 склянки борошна;

2 яйця;

200 грам вершкового масла;

півсклянки цукру;

2 ложки кукурудзяного крохмалю;

кориця, ванільний цукор, мускатний горіх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З медом чи перцем чилі: показали незвичайні варіанти квашеної капусти

Як робити:

Нагріти масло до кімнатної температури. Добавити його разом із цукром спеціями та яйцем в борошно. Добре замісити. Вкрити харчовою плівкою, та поставити в холодильник на 30 хв.

Очищений порізаний гарбуз зварити. Злити воду та добавити вершки, цукор, приправи та яйце. Збити у блендері.

Тістом встелити бритванку. Зверху висипати гарбузовий мус. Запікати протягом 20 хвилин при температурі 180 градусів. Пиріг подавати холодним.

У холодний вечір ніщо не смакує так добре, як горнятко запашного чаю із медом, чи какао із зефірками. Та якщо вам не подобаються такі напої, пропонуємо 5 незвичайних рецептів, що зігрівають не гірше.

Зараз ви читаєте новину «З вишнями, чорницею та гарбузом: найпростіші рецепти домашніх пирогів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути