вівторок, 20 жовтня 2020 19:01

Смачно та корисно: розкрили топ-3 найоригінальніші страви із капусти

Смачно та корисно: розкрили топ-3 найоригінальніші страви із капусти
Капуста - ідеальна начинка для різних пирогів, пиріжків і вареників. Фото: Sebastian Coman Photography from Pexels

Капуста - універсальний продукт, який доступний господиням у будь-яку пору року. З неї можна приготувати не лише голубці, але й низку різноманітних страв на будь-який смак. У наш час в кулінарії використовується кілька видів популярного овоча. Це може бути капуста білокачанна, і схожа на неї червонокачанна, кольорова, пекінська, брюссельська, савойська, кольрабі, броколі. Залежно від виду - готують різні страви.

Салат "Калейдоскоп"

Інгредієнти:

квашена капуста - 800 г

яблуко - 1 шт.

груша - 1 шт.

журавлина - 1 склянка

виноград - 1 склянка

олія - за смаком

оцет - за смаком

цукор - дрібка

спеції - за смаком

Приготування:

Викласти капусту в салатник. Нарізати кубиками яблуко, грушу та додати ягоди й виноград. Змішати нерафіновану соняшникову олію, оцет і цукор, заправити сумішшю салат. Дати настоятися 20 хвилин, періодично перемішуючи. Подавати, прикрасивши улюбленою зеленню.

Золоті крокети

Інгредієнти:

білокачанна капуста - 1 кг

яйця - 2 шт

молоко - 1 склянка

петрушка - за смаком

рослинна олія - 2 ст. л.

пшеничне борошно - 3 ст. л.

куркума - 1 ст. л.

кмин - 1 ч. л.

спеції - за смаком

мелені сухарі - 1-2 ст. л.

Приготування:

Качан капусти тонко нашаткувати й зварити в солоній воді до напівм'якості. Відкинути на друшляк, відтиснути й обсушити. Розтопити масло на сковороді, додати борошно, як слід розтерти. Влити гаряче молоко і розмішувати, поки не зникнуть грудочки. Соус повинен бути густим. Влити отриману суміш у капусту. Додати кмин, чорний перець, подрібнену петрушку і сіль. Сформувати кульки, вмочити кожну в яйце, обваляти в сухарях із куркумою, кинути в розпечену олію, смажити до рум'яної скоринки.

Ліниві голубці

Інгредієнти:

капуста білокачанна - 700 г
рис - 150 г
цибуля ріпчаста - 1 шт.
морква - 2 шт.
сік томатний - 100 мл
олія соняшникова - 50 г
сіль дрібна - за смаком
перець горошком - за смаком

Приготування:

Очистити й нарізати цибулю, моркву. Обсмажити на соняшниковій олії, додати нашатковану капусту. Злегка підсмажити на сковороді.
Влити томатний сік і всипати спеції. Перемішати. Зменшити вогонь до мінімуму. Додати промитий рис і воду. Закрити кришкою і тушкувати до готовності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дешево і смачно: топ-3 ситні страви із картоплі

Приблизно 200 грамів брюссельської капусти на день наситять організм людини корисними речовинами. Овоч популярний завдяки високому вмістові вітамінів, білків та харчових волокон.

Зараз ви читаєте новину «Смачно та корисно: розкрили топ-3 найоригінальніші страви із капусти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути