
Томатна вівсянка - несподівана, але смачна солона версія звичної каші, яка здивує навіть тих, хто не уявляє сніданку без солодкого. Вона поєднує кремову текстуру вівсянки з яскравим смаком томатів, зелені та спецій.
Такий варіант заряджає енергією, добре насичує і чудово підходить для тих, хто любить експериментувати на кухні.
Томатна вівсянка
Інгредієнти
Вівсяні пластівці - 50 г
Помідор - 1 шт
Томатна паста - 20 г/1.3 ст.л
Яйця курячі - 1 шт
Оливкова Олія - 3 мл/0.2ст.л
Пармезан - 10 г
Кінза свіжа - 8 г
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корисний десерт на ранок: цей вівсяний торт замінить традиційну кашу
Як приготувати
Зваріть вівсянку у воді до стану майже готовності.
Помідори наріжте кубиками. На сковороді розігрійте оливкову олію, обсмажте помідори 2-3 хв.
Додайте томатну пасту, перемішайте, і тушкуйте ще 1-2 хв.
Готову вівсянку перекладіть у сковороду до помідорів, перемішайте, додайте сіль і перець за смаком.
Зваріть яйце пашот: у киплячу воду додайте трохи оцту, створіть вир, обережно вбийте яйце і варіть 2-3 хв.
Викладіть вівсянку у тарілку, посипте тертим пармезаном, зверху додайте яйце пашот і трохи кінзи.
У вівсянці є велика кількість вітамінів і мікроелементів, клітковини, заліза і антиоксидантів. Ця крупа відрізняється низьким глікемічним індексом, тому корисна для крові і фігури.
Бета-глюкан у складі вівса нормалізує рівень холестерину в крові і знижує ризик розвитку хвороб серця. Він сприяє зростанню числа корисних бактерій у шлунку, діючи як паливо для мікробів, і дає відчуття довгого насичення.
Коментарі