Ексклюзиви
пʼятниця, 25 червня 2021 12:32

Вишукані японські страви, що легко приготувати вдома

Японська кухня відома нам завдяки суші, історія яких налічує понад 1 300 років. Та найпопулярнішими стравами країни Сонця, що сходить, є не тільки вони. Держава славиться безліччю цікавих супів, закусок і солодощів.

Автор: cottonbro from Pexels
  Японська кухня базується на рисі, соєвих продуктах, рибі, морепродуктах, водоростях і овочах.
Японська кухня базується на рисі, соєвих продуктах, рибі, морепродуктах, водоростях і овочах.

У порівнянні з іншими кухнями світу, ця майже позбавлена приправ. Базується на рисі, соєвих продуктах, рибі, морепродуктах, водоростях і овочах.

Японці не мають такого поняття як "головна страва". На стіл завжди подають кілька різновидів супів, безліч других страв і закусок. Усе це ділять на невеликі порції. Тому в найпопулярніших ресторанах Японії є рухома стрічка. На ній постійно оновлюють тарілки з ласощами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три турецькі страви, які закохують у східну кухню: рецепти

Основні столові прилади для японських страв - це, звичайно ж, дерев'яні палички. Якщо передбачається суп, то ніколи не дають ложку з металу, тільки керамічну. Палички обов'язково розташовуються на невеликій підставці. Якщо раптом до супу не подали керамічну ложку, значить, основні продукти з рідкої страви необхідно з'їсти паличками, бульйон же допити як чай. Суп завжди наливають у гарний горщик із кришкою.

Японські солодощі мають збірну назву – окасі. Сюди належать різні види десертів, вагасі, рисові кульки мітарасі, холодні й печені тістечка. Часто солодке в Японії зовсім не є солодким на смак – вони можуть бути абсолютно прісними, солоними й навіть гіркими

Темпура

Автор: Jonathan Borba: Pexels
  Готову страву подають із соєвим соусом та васабі.
Готову страву подають із соєвим соусом та васабі.

Інгредієнти:

6 креветок тигрових

борошно пшеничне - 50 г

вода крижана - 100 г

лід - 7 кубиків

соєвий соус - 30 г

васабі - 3 г

олія - 150 г

хлібна крихта для темпура - 50 г

Приготування:

На спині креветки зробити поздовжній розріз. Дістати кишку з відходами. Перевернути й на животі зробити поперечні надрізи на відстані 1 см, щоб креветка перестала закручуватися всередину. Знову перевернути на спинку, і де вже є надріз зробити поперечно-діагональні надрізи також на відстані 1 см. З'єднати три пальці однієї руки, ніби під час хрещення, і натиснути на поперечно-діагональні надрізи, намагаючись засунути пальці в надрізи, сплющуючи місце надрізу. За раз треба натиснути на два надрізи обома руками, потім на інші два. Робити це варто обережно, щоб було відчутно, як рвуться слабкі тканини, на сильніших триматиметься м'ясо креветки. В охолоджену воду всипати кубики льоду, борошно, злегка перемішати, але не збивати. Креветки обваляти в борошні. Опустити в кляр на 2 хв. так, щоб хвостики стирчали й можна було дістати морепродукти. Розігріти в сковороді олію. Занурити креветки у кляр, хлібну крихту й обсмажити на малому вогні 40 сек. Викласти на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир. Подати із соєвим соусом і васабі.

Рамен

Автор: Ponyo Sakana: Pexels
  Рамен популярний в Японії серед молоді, бо є дешевою стравою.
Рамен популярний в Японії серед молоді, бо є дешевою стравою.

Інгредієнти:

курка - 200 г

свинина - 150 г

корінь імбиру - 3 см

1-2 стебла селери

часник - 2 зубчики

окріп - 1,5 л

1 яйце

пшенична локшина - 100 г

сіль, соєвий соус - на смак

спеції - на смак

Приготування:

В 1,5 л води додати м'ясо, зубчики часнику й стебло селери, порізане на великі частини. Після повторного закипання води варити бульйон 60 хв. на слабкому вогні. Коли курка добре відділятиметься від кістки, а свинина стане м'якою у разі проколюваня, бульйон зняти з вогню. Посолити чи додати соєвий соус. Подрібнити свинину пластами 0,5 см. Відварене й очищене яйце розділити на жовток і білок. Останній замочити в соєвому соусі на кілька секунд. Відварити локшину й викласти на тарілку. Зверху викласти м'ясо та яйце. Залити бульйоном і прикрасити зеленню.

Моті

Автор: z.velena/instagram
  Моті – десерті з рисового тіста, без якого не обходиться жодна чайна церемонія.
Моті – десерті з рисового тіста, без якого не обходиться жодна чайна церемонія.

Інгредієнти:

вода - 220 г

цукор - 100 г

рисова мука - 100 г

кукурудзяний крохмаль - 100 г

вершковий сир - 50 г

вершки - 33-35% 50 г

полуниця - на смак

Приготування:

У чаші змішати цукор, борошно й воду, накрити харчовою плівкою й поставити в мікрохвильову піч на 2 хв. Дістати, перемішати й поставити ще приблизно на 1 хв. Тісто має бути без води й за консистенцією липким. На притрушену крохмалем поверхню вилити тісто. Руки й тісто потрібно добре змастити крохмалем. Поки тісто тепле, добре зліплюватиметься. Розтягнути тісто руками в тонкий пласт, приблизно 2-3 мм, вирізати кружальця діаметром 9-10 см. Додати заздалегідь приготований крем, згори викласти полуницю й заліпити по колу. Через дрібне сито притрусити крохмалем моті й поставити в холодильник на 30-40 хв.

Традиційна кухня Франції справедливо вважається найвишуканішою у світі. Нею захоплюються справжні гурмани. Характерною рисою національної кухні є велика кількість овочів і фруктів. Тому там багато таких запіканок, салатів, супів і випічки. Головною особливістю цієї кухні є наявність декількох сотень різних соусів. Використання соусів допомагає посилювати смак навіть звичайних страв.

Зараз ви читаєте новину «Вишукані японські страви, що легко приготувати вдома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути