"Зараз сезон вишні, тому я печу розкішний шоколадний торт з вишнею. Як на мене шоколад прекрасно поєднується з полуницею і малиною теж, але з вишнею виходить найсмачніше, -- розповіла черкащанка Зоя Переверзєва.
Жінка збиває у глибокій мисці 3 яйця, додає склянку цукру, 3 столові ложки какао і склянку сметани. Додає порошок для випічки і борошно.
"Борошна має бути стільки, щоб тісто лилося. Заповнюю ним форму і випікаю до готовності".
Готовий вичахлий корж господиня розрізає на дві частини. Готує крем: збиває блендером склянку сметани із склянкою цукру, додає півкіло домашнього сиру (можна взяти дві пачки сиркової маси, тоді цукру не треба) і свіжі вишні без кісточок.
"Вишні беру багато, щоб смак крему був насичено вишневим. Крім того, в кінці додаю зо дві жмені не перемелених ягід – тоді в кремі зустрічатимуться такі кисленькі островки".
Коржі жінка перемазує кремом, кладе дуже товстий шар. Зверху притрушує потертим шорним шоколадом.
"Беру дуже чорний і справжній. Ніяких солодких плиток і "Оленок". Також роблю небагато вишневого желе: проварюю склянку вишень без кісточок із цукром, проціджую і сироп зажелатинюю. Роблю желе у чашці, коли застигне, виймаю його, і ріжу на шматочки, прикрашаю ними торт. Але буде смачно і без желатину. Головне витримати торт ніч в холодильнику", --запевняє жінка.
Коментарі