Торт "Весняний каприз" дуже ніжний, м'який та яскравий. Бісквітні коржі з лимонним смаком ідеально доповнює вершковий крем. У нього цікавий присмак завдяки зефірові та персиковій начинці.
Прикрасити можна весняними квітами, наприклад тюльпанами. Варіанти прикрас у фотогалереї.
Інгредієнти:
Яйце - 8 шт
Цукор - 300 г
Борошно - 300 г
Розпушувач тіста - 2 ч. л.
Для лимонного коржа
Яйце - 3 шт
Борошно - 180 г
Лимон - 1 шт
Олія - 100 мл
Цукор - 150 г
Сік лимонний - 60 мл
Розпушувач тіста - 1 ч. л.
Для крему
Сметана - 800 г
Цукор - 150 г
Лікер - 2 ст. л.
Для зефірного крему
Молоко згущене - 1 бан.
Масло вершкове - 360 г
Зефір - 8 шт
Персики консервовані - 800 г
Вершки - 500 мл
Цукрова пудра - 5 ст. л.
Приготування:
Збити 4 яйця з 150 г цукру. Сюди додати 150 г борошна та 1 ч. л. розпушувача. Перемішати міксером на малих обертах.
Вилити тісто в змащену маслом форму і пекти в розігрітій духовці 40 хв.
Готовий бісквіт охолодити на решітці. Так само спекти і другий бісквітний корж.
Для лимонного коржа треба зняти цедру з цитруса і вичавити сік. Яйця збити з цукром до збільшення об'єму в кілька разів. Не припиняючи збивати тонкою цівкою влити лимонний сік і олію.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яскрава спокуса: пряна груша має присмак вина
Борошно змішати з розпушувачем і просіяти в тісто. Має вийти середньої густоти. В останню чергу додати цедру лимона і пекти корж при 180 ° С до готовності.
Для крему збити сметану з цукром. Додати лікер або ароматизатор. Персики порізати тонкими пластинками.
Зефір розібрати на половинки і поставити в мікрохвильовку на 2 хв, щоб почав здуватися. Додати згущене молоко і розм'якшене вершкове масло. Все добре збити.
Всі три коржа розрізати на 2 половинки. Кожну помастити сметанним кремом і почекати 10 хв. Тоді додати кілька ложок зефірного крему і розмастити. Накрити коржем, помастити зефірним кремом і прикрасити персиками. Далі накривати коржами і почергово мастити кремом. Прикрасити за смаком.
Чізкейк один з найпопулярніших десертів у світі, ал не треба його плутати з сирником.
У цього десерту родзинкою є неймовірний корж. Для начинки найголовніше – добре перетерти сир, а все інше дуже просто.
Коментарі