Чізкейк один з найпопулярніших десертів у світі, ал не треба його плутати з сирником.
У цього десерту родзинкою є неймовірний корж. Для начинки найголовніше – добре перетерти сир, а все інше дуже просто.
Інгредієнти:
120 г печива "Марія"
50 г кукурудзяних пластівців
50 г волоських горіхів
50 г вершкового масла
2 ст. л. молока
Начинка:
400 г сиру (5-9%)
3 великих яйця
120 мл. вершків (30-33%)
175 г цукру
сік і цедра 1 лимона
Приготування:
Складові на корж збити в блендері до дрібної крихти. На дно форми покласти лист пергаменту, так простіше буде діставати готовий десерт. Пісочну масу викласти у форму, придавлюючи пальцями рівномірно розподілити.
Пекти корж 5-7 хв. в розігрітій до 180°С духовій шафі. Готовому коржу дати повністю охолонути.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вишукана вечеря: як приготувати рибу під шампанським
Тим часом готувати начинку. Сир перетерти блендером. В окремій ємності збити вершки, яйця і цукор. З'єднати з сиром, додати сік і цедру лимона.
Викласти начинку в форму і випіка 40 хв. в розігрітій до 190°С духовці. Готовий торт залишити в формі до повного охолодження.
Також цікавим десертом є ромова баба. Це апетитний кондитерський виріб, який готують зі здобного дріжджового тіста. Готовий кекс просочують сиропом з рому або іншого алкогольного напою і цукру. Прикрашають збитими вершками, фруктами, або шоколадом.
Коментарі