Ромова баба - апетитний кондитерський виріб, який готують зі здобного дріжджового тіста. Готовий кекс просочують сиропом з рому або іншого алкогольного напою і цукру. Прикрашають збитими вершками, фруктами, або шоколадом.
Інгредієнти:
борошно - 650 г
молоко - 200 мл
свіжі дріжджі - 50 г
цукор - 150 г
масло - 120 г
жовтки - 10 шт.
ром - 25 мл
сіль - 1/2 ч. л.
цедра апельсина
Для сиропу:
вода - 200 мл
цукор - 60 г
цедра - 1/2 лимона;
ром - 100 мл
Приготування:
Збити жовтки з цукром. Додати масло, ром, цедру. Ще раз збити й всипати борошно змішане із сіллю. У молоці розвести дріжджі та влити до борошна. Замісити тісто. Накрити вологим рушником і залишити на 1,5 години. Розігріти духовку до 180 градусів. Форми змастити олією. Тісто обминути й розкласти у форми, наповнюючи їх наполовину. Залишити на 1 годину підходити. Змастити верхівки молоком. Поставити в розігріту духовку. Випікати близько 15-20 хвилин. Для сиропу довести до кипіння воду з цукром і цедрою. Дати охолонути до кімнатної температури, видалити цедру і влити ром. Отриманою сумішшю просочити поверхню ромових баб. Залишити на 30 хвилин і прикрасити глазур'ю.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ароматна випічка: розкрили топ-3 рецепти мафінів
Млинці - універсальна страва, яку можна подавати в будь-який час незалежно від приводу. Їх смакують із медом, згущеним молоком, джемом, шоколадом. Загортають й не солодкі начинки: гриби, картоплю, м'ясний фарш, капусту та сир.
Коментарі