Апетитні мафіни, випечені власноруч, піднімуть настрій в найпохмуріший день. До складу випічки можна додати будь-яку начинку: горіхи, шоколад, фрукти. Десерт чудово смакує із кавою та какао.
Мафіни на кефірі
Інгредієнти:
кефір – 160 мл
олія – 60 мл
яйця – 2 шт.
борошно – 130 г
розпушувач – 1 ч. л
цукор – 110 г
сіль – дрібка
родзинки або шматочки шоколаду – за смаком
Приготування:
Змішати борошно, цукор, сіль і розпушувач. В окремій посудині збити яйця олію та кефір до однорідності. Додати до рідких інгредієнтів борошняну суміш, шоколад, родзинки й замісити тісто. Розкласти по формочках для кексів, заповнюючи їх наполовину. Випікати до готовності при 180 градусах.
Мафіни із шоколадом
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пряне какао прикрашають маршмелоу
Інгредієнти:
шоколад – 300 г
масло – 100 г
яйце – 4 шт.
цукор – 100 г
ваніль – за смаком
борошно – 100 г
малина – 300 г
Приготування:
До розтопленого шоколаду додати масло. Збити яйця з цукром, ваніллю та дрібкою солі. Додати борошно, шоколад та збити до однорідності. Наповнити форму тістом наполовину. Покласти по дві ягоди малини в кожний мафін і додати тісто, яке залишилося. Поставити форми в морозильну камеру приблизно на 10 хвилин. Дістати форми й перекласти в розігріту духовку. Випікати за 200 градусів 7-9 хвилин. Прикрасити цукровою пудрою та улюбленими ягодами.
Мафіни з бананом
Інгредієнти:
банани – 3 шт. ⠀
борошно – 180 г
олія – 1 ч. л
кориця – 0,5 ч. л
розпушувач – 1,5 ч. л ⠀
сіль – дрібка
цукор – 2 ст. л
Приготування:
Банани розім'яти в пюре, додати олію й перемішати. Поєднати борошно, корицю, цукор, сіль та розпушувач. Додати бананову масу, перемішати до однорідності. Розлити тісто по формах, випікати за 180 градусів 25 хвилин.
Звичайна вечеря може стати французькою, якщо запекти тарт. Це відкритий пиріг з начинкою. Він добре зігріває у холодну погоду. Сирний тарт з часником гарно поєднується з келихом білого сухого вина.
Коментарі