Десерт пряна груша нагадує ароматом глінтвейн. Для цього підходять сухі червоні вина, завдяки якому виходять груша яскравого кольору. Страва дієтична і натуральна.
Інгредієнти:
Кориця - 7 паличок
Запашний перець - 25 горошин
Гвоздика - 15 шт
Боб тонка - 1 шт
Ваніль Бурбон - 1 шт
Цукор - 300 г
апельсин
Червоне вино - 750 г
Груші - 4 шт
Приготування:
Налити червоне вино у каструлю і асипати цукор. Додати прянощі та зняти з апельсина цедру.
Віджати сік апельсина і перелити в каструлю. Додати 150 мл води, щоб груші занурилися.
З груш овощечисткою зняти шкірку і натерти губкою для посуду.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лимонна спокуса: як зробити ніжний чізкейк
Вирізати серединку спеціальним інструментом. Покласти груші в розчин і варити 25 хв. Вийняти і охолодити. Через сито процідити рідину.
Залити груші і залишити на 1 год. Груші поставити на тарілку. Рідину уварити на середньому вогні до стану сиропу.
Ромова баба - апетитний кондитерський виріб, який готують зі здобного дріжджового тіста. Готовий кекс просочують сиропом з рому або іншого алкогольного напою і цукру. Прикрашають збитими вершками, фруктами, або шоколадом.
Коментарі