




Киянка Юлія Руденко готує вітамінний салат із земляної груші, моркви та селери.
"Раніше я ніколи не використовувала топінамбур ні у салаті, ні в інших стравах, – говорить господиня. – Випадково побачила його у продажі і вирішила спробувати. Тепер це незамінний продукт у моєму раціоні".
Юлія чистить моркву та земляну грушу. Каже, що шкірку топінамбуру не потрібно повністю зчищати, бо у ній багато вітамінів.
Потім подрібнює овочі в комбайні і нарізає цибулю-порей соломкою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каву без кофеїну варять із топінамбура
"Цибуля-порей – дуже корисна овочева культура, адже містить мало ефірних олій, тому використовується у дієтичному харчуванні", – додає дівчина.
Далі вона готує заправку до салату. Для цього бере часник, лимон і кунжут, який спершу трішки підсушує, щоб мав хрусткий смак.
"Можна ще й імбир додати, але не всі його полюбляють", – радить господиня.
Усі інгредієнти перемішує, підсипає солі і все це заправляє кукурудзяною олією (можна її замінити на оливкову).
"Це дуже легкий і надзвичайно смачний салат, який краще їсти свіжим, – наголошує киянка. – Дівчатам можна не турбуватися про фігуру, а хлопцям просто насолоджуватись смаком".
Коментарі