Індійський сочевичний "Дхал", це вегетаріанська страва, поширена на півночі Індії, Непалу і Бангладешу. Її обов'язковою мають на столі у кожному домі.
Рецепт розповіла Gazeta.ua Тетяна Троян, молода мама і фудблогер зі Львова.
Інгредієнти:
Сочевицю можна придбати фасовану в пакетах, або на розсип. Для страви на 4 персони вистачить 150 гр, це приблизно 12 грн. Індійська кухня славиться своїми прянощами. Тому, трішки більше спецій і сочевиця набуває зовсім іншого смаку.
Сочевиця - 150 гр;
Гарбуз - 300 гр;
Зерна гірчиці - 1 ч.л;
Карі - 0,5 ч.л;
Імбир - 0,5 см кореня;
Часник - 2 зубчика;
Цибуля - 1 шт;
Перець Чилі - 1 шт;
Олія для смаження - 1 ст л;
Зелень.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В італійське печиво "Кантучіні" додають цедру і кунжут
Приготування:
Поставте сковорідку плиту, ввімкніть вогонь і дочекайтесь, поки вона розігріється. Налийте в неї олію і викладіть зерна гірчиці, карі, порізаний часник і перець Чилі. Обсмажте декілька хвилин на середньому вогні, помішуючи. Візьміть гарбуз і поріжте його на маленькі кубики. Викладіть на сковорідку до спецій.
Додайте до страви дрібно порізану цибулю та імбир. Обсмажуйте 2-3 хвилини на середньому вогні.
Промийте сочевицю і висипте на сковорідку до гарбуза, заливаючи ½ водою. Тушкуйте до готовності, приблизно 30-40 хв. За кілька хвилин до готовності посипте зеленню. Після приготування дайте страві кілька хвилин охолонути і подавайте на стіл.
Цьогоріч початок Великого посту - найсуворішого в році - припадає на 19 лютого. Це обряд тривалої підготовки віруючого християнина до святкування Воскресіння Господнього. Це найтриваліше утримання від їжі і напоїв в християнстві. Піст триває сім тижнів, до 7 квітня, і повинен супроводжуватися духовною практикою, щоб людина могла очистити свій організм, розум і душу.
Коментарі