30 вересня та 1 жовтня в Національному ботанічному саду ім. Гришка втретє відбулося грузинське свято з "Боржомі". Відвідувачі столиці відкрили для себе сучасну Грузію. За два дні фестивалю гості з'їли більше 20 000 порцій хінкалі та хачапурі, випили 2 000 л вина та 15 000 банок "Боржомі". Проїхали 200 кілометрів на гіроскутерах та насолоджувалися музикою 20 годин.

"Цього року за допомогою інноваційних і традиційних інструментів ми показали, якою різноманітною може бути Грузія: гірськолижною або морською, автентичною та сучасною, багатогранною у давній архітектурі та нових модернових формах. Ми презентували "Боржомі" в алюмінієвій банці", ― говорить представник організаторів Оксана Панкіна.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 порад, як правильно обрати вино
На святі відомі тревел-блогери, фотографи, кулінари та винороби ділилися з гостями лайфхаками, з чого почати знайомство та що нового можна відвідати, придбати і скуштувати сьогодні у Грузії.
Побачити всі цікаві місця Тбілісі і Батумі, не покидаючи Києва, гості могли через VR-окуляри.
Родзинкою свята став новий рекорд ― 1008 авторських хачапурі із 3 видами сиру та 4 видами трав приготувала компанія Jumbo Grill всього за 13 хвилин 10 секунд. Результат був зафіксований представниками Національного реєстру рекордів України.

"Ми вже більше 7 років регулярно виступаємо в Україні. Але це перший масовий захід, присвячений саме Грузії, у якому гурт бере участь. Для нас велика честь показати вам, як звучить наша Батьківщина, адже грузини та українці по-справжньому близькі друзі", ― зізнався фронтмен гурту Mgzavrebi Гігі Дедаламазішвілі, які виступали три години.
Велике грузинське свято з "Боржомі" в Києві відбулося вже втретє. За цей час фестиваль став найбільш очікуваною культурною подією осені.
Коментарі