Сирний кекс є незвичайною випічкою. Він водночас слугує закускою. Сир при запіканні плавиться і тому пиріг виходить неймовірним, який просто тане в роті. Зернистої гірчиці кладуть тільки чайну ложку, щоб була родзинкою страви, а не перебивала смак решти інгредієнтів. Кріп та петрушка є ароматною ноткою кексу.
Інгредієнти:
Борошно - 230 г
Сир твердий - 180 г
Пір'я зеленої цибулі - 50 г
Кріп і петрушка - 50 г
Розрихлювач - 1 ст. л.
Сухий базилік - 1 ч. л.
Сіль, перець - за смаком
Молоко - 80 мл
Олія - 80 мл
Яйця - 4 шт.
Зерниста гірчиця - 1 ч. л.
Волоські горіхи - 30 г
Приготування:
Сир натерти на тертці. Трохи сиру відкласти для того, щоб потім посипати зверху. Зелень дрібно нарізати. Змішати в одній мисці сухі інгредієнти.
У другій мисці змішати рідкі інгредієнти.
Швидко змішати до об'єднання сухі і рідкі інгредієнти. Довго перемішувати не потрібно, щоб бульбашки, що утворилися від реакції розпушувача, залишилися в тісті.
Викласти тісто у форму для кексів. Для того, щоб потім без проблем отримати кекс, вистилати форму папером для випічки або просто помастити олією.
Випікати в попередньо розігрітій до 180 ° C духовці 30 хвилин.
Читайте також: Цвітну капусту запікають під вершковим соусом
Посипати кекс горіхами з сиром і випікати ще 30 хвилин.
Готовність кексу перевіряти сухою дерев'яною паличкою. Після виймання з тіста вона має бути сухою.
Вийняти з духовки, охолодити і можна різати.




















Коментарі