"Зараз на базарі з'явилося багато редиски, ціна її доступна - від 9 гривень. Можна готувати безліч корисних і дешевих салатів. Цибуля теж коштує копійки", - розповідає жителька Переяслава-Хмельницького Ольга Березіна.
Жінка кришить тоненько редиску, ріже зелену цибулю кільцями, додає дрібно порізані кубиками варені яйця.
"Чим більше яєць, тим ніжніший виходить смак".
Салат солить і мастить майонезом.
"Подруга порадила додавати в салат ще пару ложок домашнього сиру. Я спробувала, дійсно смачно".
До іншого салату з редискою жінка додає м'яту.
"Треба до покришеної редиски (грам 300-400) додати порізану цибулину (стару, білу) і 3 гілочки м'яти. Все змішати і збризнути лимонним соком. Посолити і змазати оливковою олією. Смак дуже пікантний, прохолода м'яти трохи "збиває" різкість редиски.
Ще переяславка готує салат з редискою і вареною картоплею. До 10-15 порізаних редисок додає 4 варені та покришені кубиками картоплини. Кидає в салатницю і додає зелений огірок, покришений кружальцями.
"Головне в цьому салаті – заправка. Можна змазати і майонезом чи сметаною, але то буде не те. Я змішую по столовій ложці гірчиці, оцту, оливкової олії в окремій посуді. Додаю по дрібці солі, чорного перцю. Заправкою змащую салат".
Салат виходить самодостатній і головне – надзвичайно корисний. Якщо не вживаєте оцту, можна замінити його лимонним соком.
Коментарі