"У супермаркеті біля дому після роботи з чоловіком завжди на вагу купляємо продегустувати кілька салатиків. Дуже подобається, що на етикетці вказують не тільки назву, вагу й ціну, а ще й склад салату. Ось недавно спробували Королівський. Дуже сподобався, то ж тепер готую його вдома сама. Він легкий на смак, інгредієнтів багато не потребує, затрат також" — розповідає львів'янка Галина Мельник.
Жінка бере 7 охолоджених крабових паличок. Нарізає їх поперек невеликими скибками. Відварює на твердо 4 яйця. Чистить їх від шкарлупи, ріже кубиками.
"Родзинкою салату є апельсин і часник, на перший погляд ніби непоєднувані інгредієнти. Але в цьому салаті все ідеально. Апельсин дає свою кислинку, часничок свою гостроту. Одним словом, по-королівськи" — сміється Мельник.
Господиня бере один апельсин. Знімає з нього шкірку, розділяє на скибки. Потім шматочки фрукта розрізає на три частини. Висипає всі підготовлені продукти в одну посудину. Туди додає третину банки консервованої кукурудзи і одну чайну ложку сушеного часнику. Замість сушеного, каже, можна дати перетертий зубчик часнику.
Солить, перчить до смаку. Усе ретельно вимішує, заправляє майонезом.
"Готувала салат королівський на день народження чоловіка. Була кругла дата, гостей чимало. Після гостини усі жінки переписували в мене рецепт, так їм сподобався цей салат" — зауважує господиня.
Коментарі