Черкаска Оксана Кривоніс, пригощає своїх гостей оригінальним салатом із селери та моркви, заправлений білим гострим хроном.
"Цей рецепт мені дали колеги на роботі, – розповідає господиня. – Правда, я його трішки змінила за своїм смаком. Тепер часто готую, адже його можна вживати й у період посту".
Оксана чистить коріння селери та моркву. Потім подрібнює овочі в комбайні.
"Можна ще додати топінамбур, тоді салат матиме солодший смак", – радить жінка.
Наступний інгредієнт – зелені яблука "Симиренка", які також необхідно обробити у комбайні.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У піст бобові краще їсти перетертими, а овочі - приготовлені на пару
Усю суміш вона перекладає в салатницю і щедро поливає соком лимону.
"Якщо ви не хочете їсти чорні яблука в салаті – це потрібно зробити якнайшвидше", – посміхається господиня.
Далі вона готує заправку до салату. Для цього бере 2 зубчики часнику, 1 чайну ложку натертого імбиру та 2-3 столові ложки білого гострого хрону. Все це заливає кукурудзяною олією.
"Взагалі-то по рецепту заправляти треба майонезом, або ж сметаною, – наголошує черкаска. – Але якщо ви дотримуєтеся посту, то з олією – найкращий варіант. Особисто мені дуже подобається".
Салат потрібно на деякий час поставити у холодильник, і вживати через 3-5 годин.
Коментарі