Пунш - це алкогольний напій з фруктами або соком. Найбільшою популярністю він користується в Америці. Хоча завезений був з Індії. Слово "пунш" перекладається як "п'ять", тобто має бути стільки й компонентів. Він може бути зимовим коктейлем, якщо його нагріти і літнім, додавши кубики льоду.
"Побачила у фільмі, як американці готують пунш. Вирішила такий зробити, — каже Кароліна Сурма із Чернівців. — Вони робили з журавлиною, а я — з вишнею. Бо так дешевше".

Інгредієнти:
1 пляшка червоного вина
2 ст. л. цукрової пудри
2 ст. л. апельсинового соку
300 мл вишневого соку
150 мл яблучного соку
3 яблука
кубики льоду
Приготування:
Налити в каструлю червоне вино і поставити на вогонь.
Коли прогріється, додати цукрову пудру й апельсиновий сік. Перемішати, щоб розчинилися.
Зняти з вогню. Вино не має закипіти. Налити вишневий та яблучний сік.
Читайте також: У яскраву наливку з каркаде додають апельсинову цедру
Перемішати і перелити в скляний кухоль. Прикрасити тоненькими скибками яблук.
Коли охолоне, треба поставити в холодильник. Перед подачею вкинути кілька кубиків льоду. Так смачніше, ніж пити теплий.
Коментарі