Влітку з помідорів можна зробити універсальний домашній соус. Він замінить магазинні заправки, які використовують для приготування піци, пасти, гарнірів, м'ясних страв.
Соус виходить густим, оскільки буде довго чекати на плиті, а також неймовірно ароматним.
В ідеалі отримана помідорна суміш тільки тоді готова перетворитися на повноцінний томатний соус, коли увариться в каструлі до ⅔ від початкового об'єму. Тепер в нього можна додавати паприку, розмарин, орегано, коріандр, чебрець, часник, мускатний горіх, гірчицю в зернах, гвоздику, лавровий лист. Досить вибрати оптимальне поєднання з 5 приправ.
Інгредієнти:
Цибуля 100 г
Оливкова олія 20 мл
Помідори 1 кг
Приправа "Італійські трави" 1 ч. л.
Свіжий розмарин 2 гілочки
Свіжий чебрець 2 гілочки
Цукор 1 ч. л.
Сіль 1 ч. л.
Оцет винний 1,5 ч. л.
Часник 2 зубці
Приготування:
Зробити на 2 помідорах зверху хрестоподібний надріз, опустити в киплячу воду на 2 хвилини, перекласти потім в холодну воду, для охолодження.
Нарізати інші помідори довільно. Додати цибулю і часник. Промити, прибрати гілочки, додати до томатів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секрети від шеф-кухаря: м'ясний делікатес подають з малиною
Протерти соус через сито або друшляк.
Перелити соус в каструлю або сковороду з товстим дном, поставити на вогонь.
Нарізати дрібно томати, додати в соус. Довести соус до кипіння, варити 40 хв, поки не загусне.
Налити олію, оцет, додати цукор і сіль. Варити ще 2 хв, розлити по стерилізованим банкам.
Із закусок на святковому столі обов'язково має бути овочева нарізка. Не всі гості люблять готові салати. Для любителів похрумтіти овочами без заправки підійде овочева тарілка.
Для неї продукти треба не тільки правильно підібрати та порізати, а й викласти.
Коментарі