4 травня 1968-го в меню мережі "Макдональдз" вперше з'явився "Біг Мак". Його вигадав Джим Деллігатті в Піттсбурзі, Пенсільванія.
Спочатку він створювався як конкурент аналогічного гамбургер ресторану Big Boy, але згодом виявився настільки популярним, що згодом став продаватися у всіх штатах США.
Цей гамбургер відрізняється від всіх інших того часу, третім шматком хліба. Він стабілізує начинку і не дає гамбургеру розвалитися.
Біг Мак складався з двох яловичих котлет на трьох булочки з кунжутом, спеціального соусу, листя салату, сиру, солінь і цибулі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили чорне морозиво
Сьогодні Біг Мак відомий у всьому світі. Журнал The Economist використовує цей гамбургер як порівняльний показник індексу вартості життя в різних країнах, так як він досить розповсюджений і містить у собі основні продукти сільського господарства будь-якої країни.
Коментарі