




Марія Петрик із райцентру Підгайці на Тернопільщині у молодості була господинею на весіллях. Хоч уже вийшла на пенсію, продовжує дивувати своїх гостей новими рецептами. Влітку полюбляє готувати страви із кабачків.
"Із кабачка можна приготувати із півсотні різних наїдків. Весь секрет у тому, щоб надати йому несподіваного присмаку. Мої рідні дуже люблять кабачки, близькі за смаком до баклажанів з м'ясом", - каже жінка.
Для приготування цієї страви жінка бере 2 кабачки. Чистить їх від шкірки. Розрізає кожен на чотири частини і нарізає тонкими пластинками. Злегка присолює. На сковорідці обсмажує на олії до золотистого кольору 4 середні цибулини. Додає 2 порізані кубиками морквини. Коли цибуля і морква зм'якне, додає кабачки. Тоді вкидає порізану кубиками відварену шпарагову квасолю, нарізані пластинками 4 великі шампіньйони і 4 великих стиглих помідори.
Коли маса на сковорідці почне загусати, солить та перчить до смаку. Видушує через часникодавку 2 зубці часнику. Додає 2 столові ложки густої сметани і шматок масла. Насамкінець вкидає дрібно порізані селеру, петрушку і кріп. Каже, на приготування витрачає усього півгодини.
"Коли я вперше зготувала таку страву, мої рідні вгадували компоненти. Думали, там є баклажани і м'ясо. Про кабачки ніхто не здогадався. Часто готую її ще й як підливку до будь-якої каші. Усі їдять із задоволенням ", - хвалиться жінка.
Коментарі