Тріска є універсальним продуктом на всі випадки в житті. Не дивлячись на те смажена чи печена, вона виходить смачною. Її можна зробити святковою стравою, якщо приготувати із томатно-базиліковим соусом. Біле вино у рибі мало відчувається. Весь алкоголь випаровується при приготуванні. Залишається тільки пікантний присмак.
Інгредієнти:
Оливкова олія - 2 ст. л
Сушена паприка (пластівцями) - 1/2 ч. л
Часник - 2-3 зубчики
Свіжий базилік - 1/2 склянки (дрібно нарізаного)
Лимонний сік - 2 ст. л
Цедра лимона - 1/2 ч. л
Біле сухе вино - 1/4 склянки
Сіль - 1/2 ч. л
Чорний мелений перець - 1/4 ч. л
Тріска свіжа - 700 г
Оливкова олія - 2 ст. л
Солі та перець за смаком
Приготування:
Розігрійте духовку до 190 ° C.
Приготуйте соус: нагрійте олію в сотейнику на середньому вогні. Додайте пластівці паприки і дрібно нарізаний часник.
Готуйте 1 хвилину, поки часник не дасть аромат. Слідом додайте черрі, нарізані на половинки і смажте, помішуючи, поки вони не стануть м'якими. Важливо, щоб вони не втратили свою форму, тому не готуйте їх занадто довго - досить 10-12 хвилин.
Налийте в сотейник до помідорів біле вино, перемішайте і доведіть до кипіння на повільному вогні.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лосось фарширують фетою та базиліком
Додайте різаний базилік, лимонний сік, цедру, сіль і перець. Тушкуйте 2 хвилини. Готовий соус перекладіть в миску і відставте в сторону.
У великій сковороді нагрійте олію. Тріску приправте сіллю і перцем з обох сторін. Смажте її до золотисто-коричневого кольору, приблизно 5 хвилин.
Акуратно переверніть тріску і поставте сковороду в духовку. Запікайте рибу 5 хвилин.
Готову тріску викладіть на блюдо, полийте томатно-базиліковим соусом і відразу ж подавайте.




















Коментарі