понеділок, 30 травня 2016 22:50

Три "солоні" салати із полуницею

Три "солоні" салати із полуницею

Зараз сезон полуниці. З нею можна готувати не лише традиційні солодкі страви, а й "солоні" салати. Трьома фірмовими рецептами ділиться киянка Олена Гарбуз.

"Полуниця ніколи не зіпсує салату, навпаки - поєднання солодкого і солоного в страві робить її незвично смачною".

Салат із полуниці, горіхів і руколи

Очищені волоські горіхи ½ склянки

Рукола 4 склянки

Полуниця 300 г

Сир пармезан 60 г

Сіль за смаком

Мелений чорний перець за смаком

Бальзамічний соус 2 столові ложки

Оливкова олія 1 столова ложка

Інструкція

Підсмажте горіхи в добре розігрітій сковороді на середньому вогні 3-5 хвилин до золотистого кольору. Хай вичахне. На тарілки викладіть руколу, нарізану полуницю, нарізаний стружкою пармезан. Посоліть і поперчіть і злегка перемішайте. Зверху збризніть оливковковою олією і бальзамічним соусом. Посипте злегка подрібненими горіхами.

Салат із курки і полуниці

Куряча грудка 200 г

Рукола 50 г

Салат айсберг 300 г

Полуниця 100 г

Оливкова олія 2 столові ложки

Подрібнений мигдаль 20 г

Бальзамічний крем 20 г

Інструкція

Відварити курячу грудку і краще порвати на шматочки (не різати). Викласти листя салату на великі тарілки. У листя покласти руколу, шматочки курки, полуницю. Заправити оливковою олією і бальзамічним кремом.

Салат із полуницею і помідорами

Триста грам філе курки

Двісті грам грибів (шампіньйони)

Три помідори

Одна цибулина

Сто грам сиру

Один огірочок

Тридцять грам олії

Двісті грам майонезу

Інструкція

Філе промиваємо, відварюємо до готовності і охолоджуємо. Гриби ріжемо поздовжньо на чотири - шість частин і обсмажуємо їх на сковорідці. Десь в середині процесу кладемо подрібнену цибулину і продовжуємо обсмажувати до готового стану.

Починаємо викладати салат. Першим шаром кладемо куряче філе, другим - підсмажені гриби з цибулею, третім - тертий сир. Кожен шар промазуємо добре майонезом. Салат викладаємо у формі ягоди полуниці.

Краї салату прикрашаємо тонко порізаним огірком. Викладаємо його у формі "хвостика". Ставимо салат в холодильник на годину- дві, а потім подаємо до столу.

Читайте також: Восьминіг чудово смакує з полуницею та горіховим соусом

Зараз ви читаєте новину «Три "солоні" салати із полуницею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути