Ексклюзиви
Пʼятниця, 10 вересня 2021 02:28

Три рецепти пасти, які урізноманітнять будь-який обід

Паста - проста, ситна водночас вишукана страва. Завоювала популярність не лише на батьківщині - в Італії, але в Україні. Готується швидко й не потребує особливих кулінарних вмінь, особливо, якщо придбати готове тісто.

Автор: Sam Lion: Pexels
  Пікантності пасті надає часник.
Пікантності пасті надає часник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вразити близьких - три оригінальні рецепти кавових коктейлів

Карбонара

Інгредієнти:

тісто – 300 г;

бекон – 200 г;

яйця – 4 шт.;

пармезан – 200 г;

вершки – 40 г;

оливкова олія 1 ст. л.;

сіль, перець – за смаком;

Приготування:

Натерти сир та змішати із жовтками. Розкачати тісто в тонку прямокутну пластину. Нарізати на довгі смужки - 0,5 см в ширину. Відварити до готовності в киплячій воді - 3 хв. Обсмажити бекон. Готову пасту змішати з беконом. Викласти в миску з жовтками, сиром і вершками. Перемішати та подати до столу.

Паста Болоньєзе

Інгредієнти:

спагеті – 300 г;

цибуля – 1 шт.;

стебло селери – 1 шт.;

морква – 1 шт.;

яловичий фарш – 200 г;

свинячий фарш – 200 г;

помідор – 3 шт.;

часник – 3 зубці.

Приготування:

Обсмажити на оливковій олії до м'якості нарізану цибулю, через хвилину – селеру, через дві – моркву. Тушкувати м'ясо у власному соку до тих пір, поки вода не википить, а м'ясо не підрум'яниться. Варити спагеті в підсоленій воді. Змішати м'ясо з овочами, додати подрібнені помідори, обсмажити до готовності. У самому кінці додаємо часник та пасту.

Паста з соусом Песто

Інгредієнти:

листя базиліку – 3/4 скл.;

пармезан – 1/2 скл.;

кедрові горіхи – 3 ст. л.;

часник – 2 зубці;

олія – 1/3 скл.;

вершки – 1/3 скл.;

сіль, перець – за смаком;

спагеті – 340 г;

помідор – 2 шт.;

Приготування:

У блендер скласти базилік, часник, кедрові горіхи, тертий пармезан. Подрібнити, додати сіль та перець. Невеликими порціями влити оливкову олію. У невеликій каструлі на середньому вогні нагріти густі вершки, додати вершкове масло, розтопити. Влити соус песто і перемішати. Макарони відварити в підсоленій воді. Воду злити, пасту перекласти в глибоке блюдо, змішати з вершковим соусом песто. Додати нарізані кубиками помідори та перемішати.

Страви італійської кухні набувають все більшої популярності серед українців. Мають вишуканий вигляд, але готуються просто. Їх смак не сплутаєш з жодним іншим.

Зараз ви читаєте новину «Три рецепти пасти, які урізноманітнять будь-який обід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі