Капуста калі, заморожена спіруліна і чіа кілька років були у топі найвживаніших продуктів.
У 2018 році смаки змінюються. Тепер їм знайшли гідні замінники, які можуть стати фаворитами у food-трендах, пише lux.fm.
"Flower power"
Поки їстівні квіти можна було зустріти лише у вишуканих пятизіркових рестораціях. Проте у цьому році вони заповнять кафе, бари та навіть домашні кухні. Зіркою на тарілці стане лаванда, зі смаком якої ми познайомилися у раф-каві.
"Супер-порошки"
Тепер блідо-зелений порошок матчу, какао, куркуми стануть основними складниками здорового ранкового коктейлю. Це не просто смачно, але й дуже гарно.
"New тако"
І хоча тако це далеко не healthy food, проте навіть традиційну страву мексиканської кухні вегани спромоглися видозмінити. Новими інгридієнтами популярної страви стали морські водорості норі й палео-продукти.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Простий десерт сабайон готують із яєчного жовтка і шампанського
Щоб новорічне застілля не зашкодило фігурі, страви краще готувати без майонезу. Це можливо не тільки з гарячими стравами, а й із салатами.
Так вони також виходять дуже смачними. Можна приготувати кілька варіантів - і легкі овочеві, і ситні з рибою чи м'ясом.
Коментарі