субота, 18 квітня 2020 19:11

Традиції із Західної України: 3 великодні страви

На Великдень традиційними стравами є не тільки паска та різнокольорові яйця. Також потрібні салати, м'ясні закуски та десерти.

У кожному регіоні це "свої" страви. Особливо їх дотримуються в західних областях. Про них далі у статті.

Львівський сирник

Автор: prolviv.com
 

Інгредієнти:

500 г домашнього сиру

100 г вершкового масла

5 шт. яєць

150 г цукру

1 лимон

1 ст. л. манної крупи

100 г родзинок

Для глазурі:

50 г вершкового масла

3 ст. л. сметани

2 ст. л. какао

2 ст. л. цукру

Приготування:

Подрібніть сир в блендері або пропустіть його через м'ясорубку, щоб не було грудочок. Додайте вершкове масло до сиру та вимішайте масу ложкою.

Відокремте жовтки від білків. Розітріть жовтки з цукром в густу піну. Зніміть цедру з лимона та додайте до жовтків – перемішайте.

У сирну масу додайте манку, влийте жовтки з цукром та родзинки – перемішайте.

Збийте білки з дрібкою солі та обережно введіть в сирну масу – перемішайте.

Змастіть форму для запікання сирника вершковим маслом і трішки притрусіть борошном. Викладіть сирну масу – вона не повинна діставати до країв.

Розігрійте духовку до 170 градусів. В окреме глибоке деко наберіть гарячу воду та поставте на низ духовки. Пара, що буде виділятись не дасть сирнику потріскатись.

Випікайте сирник 1 год. до готовності. Після випікання залишіть сирник в духовці до повного охолодження.

Поставте сирник в холодильник на кілька годин "відпочити".

Для шоколадної глазурі змішайте какао з цукром, додайте сметану, масло і варіть на малому вогні.

Не доводьте глазур до кипіння і полийте нею холодний сирник.

Великодній баранчик із горіхами та маком

Автор: 24tv.ua
 

Інгредієнти:

500 г борошна

1 пакетик сухих дріжджів

1 ч. л цукрової пудри

2 ч. л солі

2 збитих яйця

50 г розтопленого вершкового масла

Приготування:

У великій мисці з'єднайте борошно з дріжджами, додайте цукрову пудру, сіль та 1,5 яйця. Влийте розтоплене масло і 250 мл теплої води – замішуйте тісто 7 хв. Накрийте його харчовою плівкою та поставте в тепле місце на 1 год.

Як тільки тісто підросло у 2 рази, додайте горішків та вимішуйте до однорідного стану.

З четвертої частини тіста зробіть голову баранця, вуха і ноги. У решту розкачаного тіста додайте мак, закрутіть у рулет, розріжте на рівні частини та на змащеному маслом деко сформуйте тіло баранця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великодні зайці від Валентини Хамайко: розкрили зірковий рецепт

З'єднайте з тулубом голову, вуха і ноги та дайте йому постояти в теплому місці, доки об'єм не збільшиться у 2 рази.

Помастіть баранця жовтком, з ягід зробіть очі.

Розігрійте духовку до 200 градусів та випікайте пасхального баранця протягом 25 хв.

Холодець зі свинини

Автор: ukr.media
 

Інгредієнти:

1,3 кг свинячих ніг

500 г яловичини

1 цибулина

1 морква

3 шт. лаврових листків

1 ч. л. чорного перцю горошком

2 зубчики часнику

Приготування:

Промийте свинячі ніжки і яловичину водою і доведіть до кипіння, знімаємо шуму.

Варіть бульйон 5 годин під закритою кришкою. Додайте очищені овочі, лавровий лист та перець. За смаком посоліть бульйон та продовжуйте варити бульйон ще годину на слабкому вогні.

Вийміть з бульйону овочі та лавровий лист. Охолодіть бульйон та вийміть м'ясо.

Процідіть бульйон через дрібне сито. М'ясо переберіть та відділіть від шкірки – розірвіть на шматочки або наріжте ножем.

Зніміть ложкою жир з поверхні бульйону, адже він може зіпсувати смак холодцю.

Покладіть м'ясо в бульйон, доведіть до кипіння й одразу зніміть з вогню.

У тарілки викладіть прикраси і залийте бульйон з м'ясом. Охолодіть холодець.

Мода є не тільки на одяг, інтер'єр чи прикрашання ялинки. Також оновлюються тренди для пасхальних яєць. Ними, як і пасками, хизуються господині одна перед одною.

Для їх прикрашання потрібні кольорові конфеті, фольга, клей, стрічки, кольорова цукрова посипка, блискітки та харчові барвники.

Зараз ви читаєте новину «Традиції із Західної України: 3 великодні страви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути