Ексклюзиви
пʼятниця, 17 квітня 2020 19:06

Великодні зайці від Валентини Хамайко: розкрили зірковий рецепт

Напередодні Великодня цікаво пекти не тільки паски, а й цікаві булочки. Наприклад, зайців.

Так робить ведуча ранкового шоу на 1+1 "Сніданок. Вихідний" Валентина Хамайко.

"Цих зайців я готую до Великодня. Прикрашені червоною стрічкою і маленькими дзвіночками, вони створюють особливу святкову атмосферу. І їх дуже просто приготувати разом з дітьми", - розповідає Валентина Хамайко.

Автор: Фото надане Валентиною Хамайко
  Зірковий рецепт: великодні зайці роблять з равликів
Зірковий рецепт: великодні зайці роблять з равликів

Інгредієнти:

Борошно - 225 г

Цукор - 60 г

Ванільний цукор - 10 г

Свіжі дріжджі - 6 г

Яйце - 1 шт

Дрібка солі

Молоко - 80 мл

Олія - ​​50 мл

Для змащування:

Мале яйце - 1 шт

Молоко - 1 ст. л.

Приготування:

Дріжджі розтерти з цукром і розвести суміш теплим молоком. Залишити на 15 хв. Просіяти борошно, сіль, ванільний цукор.

Замішати тісто, додаючи в борошно суміш молока і дріжджів, масло і яйце. Тісто має бути ніжним і м'яким.

Накрити плівкою на 1.5 год. Воно має збільшитися вдвічі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Паска з халвою: Руслан Сенічкін розкрив оригінальний рецепт

З тіста сформувати зайців. Шматок тіста відрізати ножем розміром з 2 волоських горіха. Розгорнути в довгу тонку ковбасу товщиною в 1 см та згорнути в формі равлика, але не щільно.

З іншого шматка тіста розміром з один волоський горіх формувати кулю, а потім витягнути з одного боку як краплю. Вузьку частину розрізати ножем або ножицями - це будуть вуха зайця, а з протилежної частини пальцями формувати носик. Голову прикріпити до тіла-равлики.

Відщипнути малий шматок тіста і сформувати кулю. Це буде хвіст, який прикріпити з протилежного від голови боку. Очі зробити з чорних родзинок.

Дати зайцям підійти 40 хв. в теплому місці. Зверху накрити харчовою плівкою, щоб уникнути обвітрювання.

Помастити зайців сумішшю яйця з молоком. Пекти при 180-200 градусах до рум'яного кольору.

На Великодень прийнято готувати не тільки паску. Традиційними смаколиками є пряники з кольоровою глазур'ю. Її можна наносити різними способами і для створення оригінальних малюнків. Яких саме далі у галереї.

Зараз ви читаєте новину «Великодні зайці від Валентини Хамайко: розкрили зірковий рецепт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути