Десерт завжди є окрасою святкового столу. Навіть звичайне чаювання з ним може перетворитися у затишні посиденьки. Щоб торт був повітряним та ніжним, додають зефір маршмелоу. Він в поєднанні з молочним шоколадом просто тане в роті. А насичений ванільний аромат відразу пробуджує апетит.
Інгредієнти:
молоко - 3/4 ст.
вершки (35%) - 3/4 ст.
печиво - 300 г
масло вершкове - 70-100 г
маршмеллоу (20-30 шт) - 100 г
шоколад молочний - 300 г
яйце (збити) - 2 шт.
ванільна есенція - 0.5 ч. л.
Приготування:
Печиво подрібнити в блендері, додати розтоплене масло і перемішати до однорідної маси.
Рознімну форму помастити вершковим маслом, викласти тісто, з бортиком. Утрамбувати.
Поставити в розігріту до 160 градусів духовку на 10 хвилин. Корж повинен підрум'янитися.
Раздробити шоколад. У каструлю налити вершки і молоко.
Підігріти на середньому вогні, постійно помішуючи. Не доводити до кипіння.
Зняти з вогню і додати роздроблений шоколад.
Перемішувати до розчинення шоколаду. Додати ванілін.
Збити яйця і додати до шоколадної маси поступово, швидко перемішати до однорідного стану.
Вилити шоколадну начинку на корж і поставити в духовку на 15-20 хвилин.
На готовий і ще гарячий торт викласти жувальний зефір (маршмеллоу), розрізаний навпіл.
Читайте також: Французький пиріг з лимонним кремом і безе має ніжний смак
Викласти по периметру торта, маршмеллоу.
При 180 градусах запікати під верхньому грилем 1-2 хвилини. Зефір має трохи підрум'яниться, не більше.
Коментарі