Домогосподарка Наталя тішить свою сім'ю тортиком "Баунті" з кокосом та шоколадом.
"Шукаючи рецепт цікавого і смачного тортика у кулінарній групі однієї із соціальних мереж натрапила на торт "Баунті". По відгукам дізналась, що смак нагадує загальновідому шоколадку. Вирішила приготувати і не прогадала - смак і насправді виявився райським", - розповідає Наталя.
Для тіста потрібно змішати 250 г муки, 150 г маргарину, 150 г цукру, 1 ст.л. какао, 1 яйце, 3ст.л. сметани, ванілін та розпушувач.
"Отримана суміш викладається у форму для торта, яка попередньо застеляється папером для випікання. Далі потрібно приготувати начинку. 6 яєчних білків збиваю міксером із 150 грамами цукру у густу піну. Додаю 200 грам кокосової стружки білого кольору. Начинкою покриваю тісто і все разом запікаю у духовці".
Після випікання корж охолоджує, паралельно готує крем.
"Для цього змішується 6 жовтків , 4 столові ложки муки, 300 грам молока, 100 грам цукру. Все це варю, постійно помішуючи крем, щоб не утворились крупинки. Коли маса гусне, знімаю з вогню та охолоджую".
В охолоджений крем Наталя додає 200 гр вершкового масла. Усе збиває міксером.
"Коржі перемащую кремом. Зверху торт покриваю шоколадною глазуррю, яку готую зі звичайної шоколадки. Плитку ставлю у мікрохвильову піч на 10-15 секунд."
"Тортик дуже полюбився діткам. Шоколадці "Баунті" смаком не поступається. Дуже смакує з пареним молоком", - каже господиня.
Коментарі
2