Масляна 2021 року триває до 14 березня. Щоб урізноманітнити раціон, до солодких начинок треба додати й несолодкі. Їх можна легко приготувати з доступних продуктів. Це можуть бути грибні, рибні чи сирні варіанти. Вони особливо сподобаються чоловікам.
Млинці з сьомгою і сиром
Інгредієнти:
200 г малосольної сьомги;
300 г вершкового сиру;
лимонний сік;
кріп, петрушка або базилік.
Приготування:
Кожен млинець помастити вершковим сиром. Сьомгу нарізати тонкими скибками і покласти на сир. Збризнути лимонним соком і посипати подрібненою зеленню.
Скрутити кожен млинець в тугий рулет і розрізати на порційні шматки перед подачею.
Млинці з яйцем і зеленню
Інгредієнти:
4 яйця;
50 г зеленої цибулі;
10 г кропу;
1 ст. л. олії;
1 ст. л. вершкового масла.
Приготування:
Варені яйця натерти на тертці. Зелену цибулю подрібнити і обсмажити на суміші двох масел до м'якості.
Змішати яйця, цибулю і нарізаний кріп, посолити. Намастити начинкою млинці і скрутити.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секрети кухаря: Андрій Величко вчить пекти млинці на Масницю
Млинці з грибами
Інгредієнти:
50 г вершкового масла;
1 цибулина;
3 зубці часнику;
300 г печериць;
2 ст. л. петрушки і зеленої цибулі;
сметана;
50 г твердого сиру.
Приготування:
На вершковому маслі обсмажити цибулю до м'якості. Додати пропущений через прес часник, готувати кілька хвилин.
Додати гриби, нарізані пластинками або дрібними кубиками. Смажити 20 хв.
Потім додати сметану за смаком, зелень і тертий сир. Приправити сіллю і перцем.
Суддя кулінарного реаліті-шоу "МастерШеф" Тетяна Литвинова дала свій рецепт ідеально тонких млинців. Він стане в нагоді, адже з 8 березня почалася Масниця. Тому треба знати секрети тіста без грудочок. Для цікавої подачі кухарка знайшла новий спосіб.
Коментарі