Майонез - популярний соус, який відомий більшості кулінарів з усього світу. В ньому маринують м'ясо, рибу, овочі. Додають до складу різноманітних запіканок і заправляють салати.
Найсмачнішими рецептами майонезу в Уoutube поділився український кухар Євген Клопотенко.
"Я часто зустрічаюся з думкою, що домашній майонез складно приготувати: відокремити жовтки, досягти однакової температури продуктів і ємностей для приготування, тоненькою цівкою вливати олію, щоб не зіпсувати текстуру і т. д. Насправді все набагато простіше. Існує безліч варіантів, але у мене для вас топ-3 простих рецепта майонезу для всіх бажаючих його приготувати", - написав Клопотенко.
Домашній майонез
Інгредієнти:
жовтки - 2 шт.
соняшникова олія - 150 мл
негостра гірчиця - 1 ст. л.
лимон - ½
сіль - дрібка
Приготування:
Поєднати жовтки із гірчицею. Додати сіль, лимонний сік і змішати. Влити тонкою цівкою олію, не припиняючи збивати соус. Коли консистенція стане однорідною - майонез готовий.
Домашній майонез з цілого яйця
Інгредієнти:
яйця - 2 шт.
негостра гірчиця - 1 ст. л.
сіль, паприка - дрібка
сік половини лимона
олія - 150 мл
Приготування:
Два яйця змішати із сіллю та гірчицею. Влити олію та збити занурювальним блендером до однорідності. Що більше додати олії, то щільнішим стане соус. Наприкінці вичавити сік лимона й перемішати.
Домашній майонез з часником
Інгредієнти:
яйця - 2 шт.
негостра гірчиця - 1 ст. л.
сіль - дрібка
сік половини лимона
олія - 150 мл
часник - 6 зубців
20-40 мл соняшникової олії для смаження часнику
Приготування:
Змішати яйця із сіллю та гірчицею. Неочищені зубці часнику обсмажити до золотистої скоринки. Дати трохи охолонути, очистити й поєднати з яйцями. Влити в чашу олію та перемішати занурювальним блендером, щоб отримати однорідну консистенцію. В кінці вичавити сік половини лимона й перемішати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єлизавета Глінська розповіла, як приготувати пишні млинці
"Так просто", "Який Ви класний. Дякую за гарний настрій і новенькі смаколики", - прокоментували рецепт підписники Євгена.
Кухар Євген Клопотенко поділився рецептом універсальної страви на будь-який привід - шинки. М'ясо виходить апетитним і ситним. Вистачить для великої компанії.
Коментарі