Ексклюзиви
Субота, 30 січня 2021 11:00

Євген Клопотенко поділився рецептом апетитної шинки

Відомий кухар Євген Клопотенко поділився рецептом універсальної страви на будь-який привід - шинки. М'ясо виходить апетитним та ситним. Вистачить для великої компанії.

Автор: klopotenko.com
  Час приготування 2,5 години.
Час приготування 2,5 години.

"Страви зі свинини, приготовані в печі – одна з візитівок української кухні. Тож я вирішив приготувати дуже просту і смачну шинку. А щоб вона була більш соковитою, ми спочатку відваримо її, а потім трохи запечемо, щоб отримати хрустку скоринку", - каже Євген Клопотенко.

Інгредієнти:

м'якоть свинини - 1 кг

бодян - 2 зірочки

гвоздика - 3-4 бутона

лавровий лист - 3 шт.

зерна коріандру - 1 ч. л.

гірчиця солодка - 2-3 ч. л.

пластівці перцю Чилі - ½ ч. л.

вода - 1 л

сіль - 60 г

перець - за смаком

Приготування:

Свинину посолити та поперчити. Зв'язати кулінарною мотузкою, щоб м'ясо мало щільну структуру. Якщо хочете отримати більш соковиту шинку та маєте час, м'ясо слід вимочити в сольовому розчині протягом 6-8 годин. Для цього розчинити 60 г солі в літрі води та занурити туди зв'язане м'ясо. Відварити підготоване м'ясо у воді з додаванням бодяну, лаврового листа, гвоздики та зерен коріандру. Готувати свинину на маленькому вогні півтори-дві години. Відварений шматок м'яса дістати з каструлі, змастити солодкою гірчицею та притрусити пластівцями перцю чилі. Запікати в розігрітій духовці при 200 С протягом 20 хвилин. Подавати шинку теплою або холодною, порізавши шматками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліниві голубці з пекінської капусти від Тетяни Литвинової

Зараз ви читаєте новину «Євген Клопотенко поділився рецептом апетитної шинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі