Після повернення додому після роботи чи перед приходом гості, знадобляться швидкі рецепти. Мова не про закуски чи бутерброди. А повноцінні гарячі страви на обід чи вечерю. Такими є мідії у пряному соусі, смажена грудинка чи паста. На їх приготування займе не більше 30 хвилин.
Важливий і організаційний бік справи: чистота на кухні, достатньо простору, вміння працювати зібрано.
Курячі груднинки в гірчичному соусі
Інгредієнти:
4 курячі груднинки зі шкірою
кілька гілочок свіжого розмарину
4 ч. л. гірчичного порошку
3 цибулини-порей
4 зубці часнику
100 мл білого вина
75 мл сметани
1 ч. л. гірчиці із зернами
Приготування:
Курячі груднинки посолити, поперчити, посипати нарізаними листочками розмарину, гірчичним порошком і оливковою олією. Смажити шкірою вниз. Через 5 хвилин м'ясо перевернути і смажити ще 5 хв.
Нарізати цибулю тонкими кільцями, часник подрібнити і додати до м'яса. Вилити на сковороду вино і тушкувати ще кілька хвилин. Після цього покласти по ложці сметани на кожну груднинку. Накрити сковороду кришкою і тушкувати 5 хв.
Курятину викласти на дошку і нарізати невеликими шматками.
У соус додати гірчицю з зернами, вилити пару ложок на страву. Зверху викласти курячі шматочки, полити їх соусом і відразу подавати до столу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швидка піца: розкрили рецепт приготування за 20 хвилин
Тайські пряні мідії
Інгредієнти:
1,5 кг свіжих неочищених мідій
1/3 ст. соку лимона
200 мл вершків
1/3 ст. сухого білого вина
2 ч. л. червоної пасти карі
1 пучок зеленої цибулі
3 зубці часнику
1 ст. л. цукру
4 ст. л. свіжої кінзи
Приготування:
Змішати лимонний сік, вино, пасту каррі, часник, порізану зелену цибулю і цукор. Довести суміш до кипіння і варити на слабкому вогні 5 хв.
Покласти сюди мідії, щільно накрити кришкою і тримати на середньому вогні до 8 хв. Шумовкою вийняти молюсків з каструлі, викинути ті, що не розкрилися.
До решти соусу додати вершки і поварити кілька хвилин. Додати кінзу, сіль і перець, потримати на вогні рівно 1 хв і вимкнути його.
Викласти мідії на тарілку і залити приготованим соусом.
Паста по-сієнськи
Інгредієнти:
250 г спагеті
200 г фаршу
300 г броколі
300 г печериць
6 помідорів
200 г твердого сиру
4 зубчики часнику
1 цибулина
150 мл кропу
4 ст. л. порізаного базиліка
1 ч. л. чебрецю
1 ч. л. материнки
Приготування:
Відварити спагеті і відкинути на друшляк. Броколі розділити на дрібні суцвіття, гриби нарізати шматочками, цибулю – кубиками, часник – часточками.
У глибокій сковороді тушкувати цибулю і часник. Додати фарш і через 5 хв. покласти гриби і інші овочі. Підлити половину окропу.
Приправити чебрецем, сіллю, перцем. Накрити кришкою і тушкувати 8 хвилин.
Помідори очистити і нарізати кубиками, додати їх разом з другою половиною окропу до м'ясоовочевої суміші, накрити і тушкувати 8 хв. Приправити базиліком і материнкою.
Прогріти спагеті з вершковим маслом, розкласти по тарілках, покрити середину соусом. По краях посипати тертим сиром, а верх прикрасити листочками базиліку.
Шпинат - універсальний продукт. Його додають до салатів, супів та смузі. Рослина має безліч корисних властивостей, через що її періодично необхідно вводити в свій раціон. Якщо на згадку не приходить жоден цікавий рецепт, спробуйте приготувати щось із даної підбірки.
Коментарі